Θεόδωρος Φέσσας: «Η σύγχρονη παιδεία είναι καταλύτης ανάπτυξης»

Τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων των εργαζομένων θέτει σε προτεραιότητα στην ατζέντα του ο ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών), προχωρώντας σε σχετικές πρωτοβουλίες.

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεόδωρος Φέσσας αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του ΣΕΒ για τις «Νέες δεξιότητες και τα Επαγγέλματα με Μέλλον», τονίζοντας ότι «η σύγχρονη παιδεία είναι καταλύτης ανάπτυξης». Ο ίδιος τόνισε το  διαρθρωτικό πρόβλημα των αστοχιών της τεχνικής, τεχνολογικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στη χώρα, που σηματοδοτεί την αποτυχία του εκπαιδευτικού συστήματος να ευθυγραμμιστεί με τις σημερινές παραγωγικές προκλήσεις.

«Αποτέλεσμα είναι οι επιχειρήσεις να μην βρίσκουν τις δεξιότητες που αναζητούν και πολλοί συμπολίτες μας να μην βρίσκουν δουλειά. Είναι ενδεικτικό ότι το 35% των επιχειρήσεων του δείγματος σε έρευνα του ΣΕΒ αδυνατεί να βρει εργαζόμενους και στελέχη με τις κατάλληλες δεξιότητες, τη στιγμή που η ανεργία στη χώρα παραμένει η υψηλότερη στην Ευρώπη», τόνισε.

Στη Συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκαν τα βασικά σημεία μεγάλης έρευνας του ΣΕΒ για τις επιχειρήσεις σχετικά με τα θέματα ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και 20 προτάσεις του Συνδέσμου σχετικά με το επαναπροσανατολισμό της εκπαίδευσης. Ακολούθησε η παρουσίαση της εκστρατείας ενημέρωσης του ΣΕΒ «Η Ελλάδα Παράγει: Επαγγέλματα με Μέλλον» #SEV4jobs, όπου αναδεικνύονται 11 σύγχρονα επαγγέλματα με μεγάλη ζήτηση και μέλλον στην παραγωγική οικονομία.