Μετά από δύο χρόνια ενασχόλησης με το Brand Safety στο πλαίσιο του Global Media Charter, ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος έγινε επίσημο μέλος της Global Alliance for Responsible Media (GARM) για την προώθηση και διάδοση του έργου της στην Ελλάδα. Η GARM ιδρύθηκε το 2019 από 17 μεγάλους διαφημιζόμενους, μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιζομένων (WFA) και σήμερα αριθμεί 90 μέλη, brands, media agencies, Μέσα, πλατφόρμες και κλαδικούς φορείς. Πρόκειται για μία «ασυνήθιστη» διεθνή διακλαδική συμμαχία που εργάζεται για τη διαμόρφωση πρωτοκόλλων, εργαλείων, πρακτικών και λύσεων για την ενίσχυση του digital safety και για τον περιορισμό της διάθεσης και της εκμετάλλευσης (monetization) επιβλαβούς περιεχομένου.

Ο Γρηγόρης Αντωνιάδης, Πρόεδρος του ΣΔΕ, δήλωσε: «Ως θεσμικός φορέας, προασπίζουμε την εύρυθμη λειτουργία του χώρου της επικοινωνίας προς όφελος των διαφημιζομένων, των λοιπών εταίρων και φυσικά του καταναλωτή. Η GARM έρχεται να πιέσει συλλογικά σε παγκόσμιο επίπεδο για τη βελτίωση του ψηφιακού οικοσυστήματος, σε μία εποχή που τα social media και το e-commerce συνδέουν ολόκληρο τον πλανήτη με τρόπο μοναδικό και πολύτιμο. Είμαστε περήφανοι που, ως μέλη της πλέον, θα προωθήσουμε στην Ελλάδα το έργο της. Γιατί τέτοιες πρωτοβουλίες συμβάλλουν στη μετάβαση από το marketing, στο good marketing που υπηρετούμε με πάθος».

«Η βελτίωση της ασφάλειας στο διαδίκτυο προστατεύει τα brands, τους καταναλωτές, την κοινωνία και την ίδια τη βιομηχανία των Μέσων. Καλούμε τους διαφημιζόμενους να αποφεύγουν τη χρηματοδότηση εκείνων των Μέσων που δεν προστατεύουν ή βάζουν τα παιδιά μας σε κίνδυνο, που προάγουν το διχασμό, που προωθούν το μίσος και το θυμό, που προσπαθούν να πλήξουν τη φήμη του επιχειρηματικού κόσμου, της κοινωνίας και της πολιτικής, μέσω ψευδούς ή/και παραπλανητικού
περιεχομένου. Ακόμη, καλούμε όλους τους stakeholders να συμβάλλουν για τη δημιουργία ενός πιο υπεύθυνου και άρα βιώσιμου ψηφιακού περιβάλλοντος. Γιατί όταν οι προκλήσεις της αγοράς επικοινωνίας διαχέονται στην κοινωνία, πρέπει όλοι μαζί να αναλάβουμε δράση», ανέφερε η Νερίνα Κομιώτη, Γενική Διευθύντρια του ΣΔΕ.