Τη δέσμευσή του για έναν κόσμο με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα ενισχύει ο όμιλος Τιτάν, επιτυγχάνοντας μείωση των εκπομπών CO2 και ανανεώνοντας τους επιστημονικά επικυρωμένους στόχους του, αναφέρει σε ενημέρωσή της η εταιρεία. Οι ανανεωμένοι στόχοι έχουν σκοπό να συμβάλουν στη συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη στους 1,5οC, ενώ έχουν ήδη υποβληθεί για επιστημονική επικύρωση στην πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi).

Σημειώνεται δε ότι ο όμιλος, το γ΄ τρίμηνο του 2022, μείωσε τις καθαρές εκπομπές CO2 κατά 5,5%, επιτυγχάνοντας διπλάσιο ρυθμό μείωσης σε σχέση με πέρυσι, ενώ έχει δεσμευτεί για ουδέτερες καθαρές εκπομπές αερίων συνολικά στην αλυσίδα αξίας του έως το 2050.

«Οι ομάδες τεχνολογίας και πωλήσεων του Τιτάνα σε όλον τον κόσμο εργάζονται αδιάκοπα για να μειώσουμε το ανθρακικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων μας με ακόμα ταχύτερο ρυθμό και να προσφέρουμε στους πελάτες μας ολοένα και περισσότερες βιώσιμες λύσεις», εξήγησε ο Marcel Cobuz, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ομίλου Τιτάν.