Ο όμιλος Druckfarben εξελίσσει τα Πιστοποιημένα Δομικά Συστήματα Ενεργειακής Αναβάθμισης Bioclima, τα οποία παρουσίασε την Πέμπτη 16 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του σε εκπροσώπους των ΜΜΕ, σε ειδική εκδήλωση. Οι επισκέπτες παρακολούθησαν κατ’ αποκλειστικότητα την παραγωγική διαδικασία των προϊόντων Bioclima και ενημερώθηκαν για τα συστήματα τεχνικών λύσεων και υψηλών προδιαγραφών για κάθετες επιφάνειες (ClimaWall) και για δώματα (ClimaRoof).

Το συγκεκριμένο σύστημα είναι το πρώτο, όπως αναφέρει η εταιρεία, ελληνικό σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης με «Πράσινη» Πιστοποίηση EPD (Environmental Product Declaration). Τα Δομικά Συστήματα Ενεργειακής Αναβάθμισης Bioclima παράγονται στη νέα, αυτοματοποιημένη μονάδα παραγωγής στον Ασπρόπυργο Αττικής, η οποία ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2022 και ήταν μέρος του τριετούς επενδυτικού πλάνου του ομίλου συνολικού ύψους
5,4 εκατ. ευρώ.

Ο Γιώργος Καραβασίλης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Druckfarben, δήλωσε: «Θερμομονώστε τα σπίτια σας, εξοικονομώντας χρήματα από τους αυξημένους λογαριασμούς σας, θωρακίζοντας τα σπίτια σας και τέλος, συνεισφέροντας καταλυτικά στη μείωση του αποτυπώματος του άνθρακα στο περιβάλλον».