Ο Οίκος Μεταξά παρουσιάζει το Private Reserve Metaxa Orama, γιορτάζοντας την μετάβαση στον νέο Metaxa Master, καθώς και το όραμα του Οίκου για τη βιωσιμότητα. Για πρώτη φορά στα 135 χρόνια της ιστορίας του Οίκου, δύο Metaxa Masters, ο εν ενεργεία και ο διάδοχός του, συνυπογράφουν ένα προϊόν.

Το Metaxa Private Reserve κυκλοφόρησε το 1992 και αποτελεί την πρώτη προσωπική δημιουργία του 5ου Metaxa Master, Κωνσταντίνου Ράπτη. Θα αποτελέσει συμβολικά την αφετηρία για την αλλαγή της σκυτάλης με τον Κωνσταντίνο Καλπαξίδη, τον επόμενο Metaxa Master.

Το νέο Private Reserve Orama θα είναι η πρώτη έκδοση του Metaxa που θα περιέχει κρασιά από Μοσχάτο Σάμου που θα έχουν καλλιεργηθεί ακολουθώντας βιώσιμες καλλιεργητικές πρακτικές.

Ακόμη και η νέα συσκευασία αποδεικνύει τη δέσμευση στη βιωσιμότητα, καθώς για την επανακυκλοφορία του Private Reserve, η φιάλη επανασχεδιάστηκε για να γίνει ελαφρύτερη και η συσκευασία δώρου έγινε πιο μικρή, μειώνοντας έτσι τις εκπομπές CO2 κατά 10,4% σε σύγκριση με την προηγούμενη συσκευασία.