Σε άλλη μία απρόσμενη κίνηση προχώρησε ο Elon Musk, μετά την άρνησή του να συμμετέχει στο ΔΣ του Twitter, του οποίου έγινε πρόσφατα ο μεγαλύτερος μέτοχος. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο κατέθεσε πρόταση να καταβάλει 54,2 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά για να αποκτήσει το σύνολο της εταιρείας, με την προσφορά να ανέρχεται περίπου στα 43 δισ. δολάρια. Το διοικητικό συμβούλιο της πλατφόρμας ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει με προσοχή την προσφορά και οποιαδήποτε απάντηση θα έχει ως γνώμονα το συμφέρον όλων των μετόχων του Twitter.

Σε επιστολή του στα μέλη του ΔΣ, ο ιδιοκτήτης της Tesla δήλωσε ότι πιστεύει πως το Twitter «δεν πρόκειται ούτε να αναπτυχθεί ούτε να υπηρετήσει την κοινωνική επιταγή [για ελευθερία του λόγου] στην παρούσα μορφή του. Το Twitter χρειάζεται να μετασχηματιστεί ως ιδιωτική εταιρεία». Ο Musk είχε ενημερώσει τη διοίκηση για την πεποίθησή του για ανάγκη απόσυρσης της εταιρείας από το χρηματιστήριο, ενώ προειδοποίησε:

«Αν η συμφωνία δεν επιτευχθεί, δεδομένου ότι δεν έχω εμπιστοσύνη στη διοίκηση, ούτε πιστεύω ότι μπορώ να επιφέρω την απαραίτητη αλλαγή με την εταιρεία να είναι δημόσια, θα χρειαστεί να επανεξετάσω τη θέση μου ως μέτοχος. Το Twitter έχει απίστευτες δυνατότητες. Εγώ θα τις ξεκλειδώσω».

(Πηγή: AdWeek)