Ολοκληρώθηκε το ετήσιο συνέδριο της CFPe στην Αθήνα

Στο συνέδριο συμμετείχαν παραγωγοί-μέλη της CFPe από όλη την Ευρώπη και στις εκλογικές διαδικασίες, εξελέγει το νέο Δ.Σ., με πρόεδρο τον Γάλλο Francois Chillot και αντιπρόεδρο τον Μίκη Μοδιάνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά εκλέγεται Έλληνας αντιπρόεδρος στην CFPe. Στο συνέδριο, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην παραγωγή διαφημιστικών ταινιών σε όλη την Ευρώπη, στην προετοιμασία του προσεχούς Word Producers Summit, στα δικαιώματα χρήσης διαφημιστικών έργων στο διαδίκτυο, στη διοργάνωση Young Directors Awards που διοργανώνει η CFPe κάθε χρόνο στις Κάννες, στις εθνικές κανονιστικές διατάξεις, στη διαφάνεια σχέσεων μεταξύ διαφημιζομένων, διαφημιστών και εταιρειών παραγωγής, καθώς και στην προοπτική των εταιρειών παραγωγής στον ευρύτερο χώρο της επικοινωνίας.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον Δεκάλογο που υιοθετήθηκε από όλες της χώρες μέλη της CFPe και αφορά στους βασικούς κανόνες συνεργασίας των εταιρειών παραγωγής με τους πελάτες τους, διαφημιστικές εταιρείες και διαφημιζόμενους.