Στη σφαίρα του «θρύλου» πέρασε ο Marc Pritchard, ο οποίος ανακηρύχθηκε «industry legend» στην ετήσια διοργάνωση βραβείων του Ad Club of New York.
Η μακροβιότητα, η αυθεντία, αλλά και το budget πολλών εκατομμυρίων του Pritchard, έχουν οδηγήσει στη «μυθοποίηση» του chief brand officer και, αν και η 37χρονη πορεία του δεν μπορεί αντικειμενικά να θεωρηθεί κενή σφαλμάτων, ήταν κατά γενική ομολογία εξαιρετικά επιτυχημένη. Σε μεγάλο βαθμό, η αποτελεσματικότητά του έγκειται στην εφαρμογή της αρχής του «δημιουργικού disruption» της P&G, από την πρώτη κιόλας μέρα, το 1982, όταν ο Stanley Boric του εμφύσησε την πεποίθηση ότι η εταιρεία δεν είναι ποτέ ικανοποιημένη από το status quo.
«Αυτό σημαίνει ότι αγωνιζόμαστε διαρκώς να γίνουμε καλύτεροι», εξηγεί ο ίδιος. «Αυτό δεν με έχει εγκαταλείψει ποτέ». Η λογική αυτή έχει οδηγήσει στην ανάληψη ριψοκίνδυνων πρωτοβουλιών, πολλές από τις οποίες δικαιώθηκαν. Τα τελευταία χρόνια, ο Pritchard έχει καταγγείλει ανοιχτά «τη σκοτεινή πλευρά των media», αλλά και το έλλειμμα διαφορετικότητας και ανοχής στη διαφήμιση. Το έργο του αντικατοπτρίζει συχνά τους προβληματισμούς του, με καμπάνιες όπως το #LikeAGirl για την Always και την επαναπροσέγγιση του «The Best A Man Can Get» για τη Gillette να το αποδεικνύουν.
(Πηγή: TheDrum)