Ανακηρύχθηκε από την ΕΕΔΕ σε χθεσινή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής

Λίγο πριν την απονομή και μιλώντας στους παριστάμενους, ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΔΕ, Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, αναφέρθηκε στις πέντε βασικές προκλήσεις πάνω στις οποίες θα πρέπει να κτισθεί το παρόν και το μεσοπρόθεσμο μέλλον των επιχειρήσεων, που είναι κατά τον ίδιο, το ανθρώπινο κεφάλαιο, η επιχειρηματική αριστεία, η καινοτομία, οι σχέσεις με τους πελάτες και η αντιμετώπιση της πολιτικής και οικονομικής αστάθειας με την εμπιστοσύνη σαν βάση σε όλα τα ανωτέρω. 

Παραλαμβάνοντας το βραβείο του, ο Κ. Φρουζής ανέφερε ότι η διάκριση επιβραβεύει μια προσπάθεια πολλών ετών, με επιμονή για συνεχή βελτίωση. Και συνέχισε: «Μια πορεία 26 ετών σε πέντε βιομηχανίες (πετρέλαια, καταναλωτικά, λιανεμπόριο, τηλεπικοινωνίες και φαρμακοβιομηχανία). Ήταν μακρά κι όχι εύκολη πορεία όπου έδωσα ιδιαίτερη έμφαση στην ομαδική δουλειά, στο να πλαισιώνομαι από εξαίρετους συνεργάτες, στο καλό συνεργατικό κλίμα και στην πίεση για αποτελέσματα. Μαζί με μένα σήμερα επιβραβεύεται και η Novartis, η εταιρεία μου αλλά και ολόκληρη η φαρμακοβιομηχανία, το σπίτι μου. Θέλω να ξέρετε ότι οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις έχουν εξαιρετικούς managers-μεθοδικούς, με στρατηγική σκέψη, με επικέντρωση στα αποτελέσματα».

Το βραβείο «Manager of the Year» απονέμεται σε Πρόεδρο, Διευθύνοντα Σύμβουλο ή Γενικό Διευθυντή Εταιρείας ή Οργανισμού, που έχει την έδρα του και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως μεγέθους, κλάδου, ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα. Μεγάλος χορηγός της τελετής απονομής είναι η Coca Cola Τρία Έψιλον και χορηγοί οι εταιρείες Edenred, Interamerican και SCA.