Το επίσημο λανσάρισμα του Caffè Vergnano, ο οποίος προστίθεται στο χαρτοφυλάκιο καφέ της Coca-Cola Τρία Έψιλον, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου σε εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, παρουσία εκπροσώπων του Τύπου, πελατών και προμηθευτών της εταιρείας. H προσθήκη του Caffè Vergnano «ενδυναμώνει την ευελιξία του χαρτοφυλακίου της εταιρείας, συμβάλλοντας στην υλοποίηση του οράματός της να αποτελεί συνεργάτη επιλογής για τους πελάτες της, 24/7», όπως επισημάνθηκε.

Επίσης, έρχεται να καλύψει την τάση του premiumization, η οποία σύμφωνα με όσα ανέφερε η Μαρία Αναργύρου-Νίκολιτς, Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον για Ελλάδα και Κύπρο, θα κυριαρχήσει το 2023.

Από τη μεριά της, η Carolina Vergnano, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Caffè Vergnano δήλωσε ότι: «η ελληνική αγορά ήταν πάντα πολύ σημαντική και αγαπητή σε εμάς». Η ιστορία της οικογένειας Vergnano, η οποία δραστηριοποιείται στον καφέ από το 1882, όπως φαίνεται θα αποτελέσει βασικό στοιχείο της επικοινωνίας, η οποία θα στραφεί αρχικά στους συνεργάτες της εταιρείας στον κλάδο HoReCa. Το πλάνο επικοινωνίας, για το οποίο προβλέπεται σημαντικό spend αν και η εταιρεία δεν γνωστοποίησε περισσότερα στοιχεία, θα είναι, αρχικά τουλάχιστον, εστιασμένο σε experiential events.

Επίσης, θα «τρέξουν» καμπάνιες σε digital Μέσα, σε κλαδικά έντυπα, αλλά και ATL. Πέρα από τη συμφωνία διανομής, η Coca-Cola Τρία Έψιλον κατέχει το 30% της Caffè Vergnano, γεγονός που αποδεικνύει «τη δέσμευσή μας στο brand, το οποίο έχει ήδη παρουσία σε 14 χώρες», επεσήμανε ο Πρόδρομoς Νικολαΐδης, Group Coffee Director της Coca-Cola HBC. Ο Caffè Vergnano διατίθεται αποκλειστικά σε καταστήματα HoReCa, σε πανελλαδικό επίπεδο, με ένα ολοκληρωμένο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο σε μορφή κόκκων και 6 blends espresso.