Ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας και η επίτιμη Πρέσβης της πόλης Ρόη Δανάλη - Αποστολοπούλου παρουσίασαν την κοινή τους δράση για την προβολή της Σπάρτης και κατ’ επέκταση της χώρας, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, την Τρίτη 10 Μαρτίου στο Theoxenia Palace Hotel.

Μαζί με παραγωγούς και επαγγελματίες του αμερικανικού κινηματογράφου.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας και η επίτιμη Πρέσβης της πόλης Ρόη Δανάλη – Αποστολοπούλου παρουσίασαν την κοινή τους δράση για την προβολή της Σπάρτης και κατ’ επέκταση της χώρας, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, την Τρίτη 10 Μαρτίου στο Theoxenia Palace Hotel.

Με πρωτοβουλία της Ρόης Δανάλης – Αποστολοπούλου, ο Gerard Butler έρχεται στη Σπάρτη μαζί με παραγωγούς του αμερικανικού κινηματογράφου, τους Gianni Nunnari και Alan Siegel, καθώς και τον σπαρτιατικής καταγωγής ηθοποιό Billy Zane και μία ομάδα επαγγελματιών της αμερικάνικης κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί μία σειρά δράσεων ιδιαίτερου συμβολισμού στη Σπάρτη, που θα ενισχύσουν την προβολή της εικόνας της πόλης, «στέλνοντας ένα ηχηρό, διεθνές μήνυμα συνεργασίας, αλληλεγγύης και αισιοδοξίας για το κοινό καλό», όπως επισημαίνεται.

Ο Πέτρος Δούκας ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους αστέρες του Hollywood, κκ Gerard Butler, Gianni Nunnari, Alan Siegel και Billy Zane, που αποδέχθηκαν αφιλοκερδώς την πρόσκλησή μας, αψηφώντας όλες τις δυσκολίες, για να έρθουν στη Σπάρτη, να τιμήσουν τον Λεωνίδα, τους “300”, και τους 700 Θεσπιείς, να αναγορευθούν σε Επίτιμους Δημότες της Σπάρτης και να συμμετέχουν στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας, στη Λεωφόρο Κωνσταντίνου Παλαιολόγου!».