Στον Chief Content Officer Ted Sarandos ανέθεσε το Netflix τη θέση του co-CEO. Το ελληνικής καταγωγής στέλεχος ανήκει στους κόλπους της εταιρείας για περισσότερο από 2 δεκαετίες και θα βρίσκεται πλέον επικεφαλής, μαζί με τον ιδρυτή και CEO Reed Hastings. Ο Sarandos εξελέγη επίσης και στο ΔΣ, ενώ θα διατηρήσει και τη θέση του ως επικεφαλής περιεχομένου, έχοντας υπό την εποπτεία του όλες τις αποφάσεις για το πρόγραμμα της πλατφόρμας.

«Η αλλαγή αυτή επισημοποιεί ό,τι συνέβαινε ήδη ανεπίσημα: ότι ο Ted κι εγώ μοιραζόμαστε την ηγεσία του Netflix», ανέφερε ο Hastings, προσθέτοντας ότι η νέα δομή θα συμβάλλει στην ακόμα ταχύτερη ανάπτυξη της εταιρείας για την επόμενη δεκαετία. Οι εξελίξεις αυτές έρχονται σε μια στιγμή κατά την οποία η εταιρεία για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο καταγράφει εντυπωσιακή αύξηση συνδρομητών, με 15,7 εκατ. να προστίθενται στη βάση της τους προηγούμενους τρεις μήνες.

Αν και πρόκειται για τον διπλάσιο αριθμό νέων πελατών από τον συνηθισμένο, η εταιρεία προειδοποίησε τους επενδυτές ότι με την πάροδο των περιοριστικών μέτρων οι αριθμοί θα επιστρέψουν στο φυσιολογικό.
(Πηγή: AdWeek)