Στο πλαίσιο του πρώτου παγκόσμιου XR Summit 2023 που διοργάνωσε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, την Πέμπτη 11 Μαΐου, ένας από τους ομιλητές του συνεδρίου ήταν ο Δημήτρης Δημητριάδης, Futurist, Institute for Futures & Foresight Research (IFFR DAO), ιδρυτής του Zoltar.agency και ειδικευμένος στην τεχνολογία XR.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης συντόνισε τη συζήτηση με τίτλο «Investing in XR», όπου ο Andrey Lunev, Startup Wise Guys, Venture Partner XR, παρουσίασε τις προβλέψεις διεθνών οίκων για μια ιλιγγιώδη ανάπτυξη της αγοράς VR/AR και metaverse.

Επίσης τόνισε το θέμα της χρηματοδότησης των startups, καθώς η προσοχή πρέπει να είναι στραμμένη και στους πελάτες και όχι μόνο στους μετόχους.

Η Rika Nakazawa, NTT, Group Vice President, New Ventures & Innovation and Head of Sustainability, Americas, τόνισε ότι πρέπει να γνωρίζουμε ακριβώς πόσα χρήματα χρειαζόμαστε, όταν ζητάμε χρηματοδότηση από επενδυτές, ενώ ο Petri Rajahalme, FOV Ventures, Founding Partner, σημείωσε, αναφορικά με τη χρηματοδότηση των startups, ότι πρέπει να γίνει κατανοητό πως το «όχι» ενός VC σε μια πρόταση χρηματοδότησης ενέχει μια εποικοδομητική κριτική και μπορεί με τις κατάλληλες παρεμβάσεις να μετατραπεί στο μέλλον σε «ναι».