Σύμφωνα με μελέτη της ICAP GROUP
Η ICAP Group διεξήγαγε μελέτη για την Απασχόληση και την Ανεργία, στo πλαίσιo της έκδοσης «Leading Employers in Greece».

Ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ICAP, δήλωσε σχετικά: «Την περίοδο που διανύουμε η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να κυριαρχείται από έλλειψη προοπτικής και σχετική αβεβαιότητα. Παρόλα αυτά, στην αγορά εργασίας οι εξελίξεις ήταν σχετικά θετικές, αφού η τάση ανάκαμψης της απασχόλησης συνεχίστηκε και το 2016, με συνέπεια ο δείκτης ανεργίας να υποχωρεί για τρίτο έτος.

Όπως δείχνουν μάλιστα και οι τελευταίες έρευνες εργατικού δυναμικού, το Α Τρίμηνο του 2017 οι απασχολούμενοι στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 1,5% σε σχέση με τις αρχές του 2016, με τη συνολική απασχόληση να σημειώνει θετικές μεταβολές για 12 συνεχή τρίμηνα. Επίσης, το πλήθος των ανέργων μειώθηκε κατά 6,7% (σε ετήσια βάση), με συνέπεια το ποσοστό ανεργίας να περιοριστεί σε 23,3% στο Α Τρίμηνο του 2017. Οι εξελίξεις αυτές είναι σαφώς θετικές, ωστόσο η ανεργία παραμένει ανεπίτρεπτα πολύ υψηλή».