Εμπνευστής και μέλος της παγκόσμιας επιτροπής για τη βράβευση εμπορικών κέντρων

Ο Derek Barker έχει υπάρξει ο εμπνευστής και πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη βράβευση Εμπορικών κέντρων. Υπενθυμίζεται ότι, στην Ελλάδα έχει τιμηθεί με αυτή την ανώτατη διάκριση το Golden Hall, συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ πολλών άλλων κέντρων. O Derek Barker είναι Managing Director της Haskoll, διεθνώς βραβευμένης αρχιτεκτονικής εταιρείας με έδρα το Λονδίνο, το Πεκίνο και τη Σαγκάη.

Έχει εργαστεί σε πάνω από 75 projects στον χώρο του λιανεμπορίου, είτε σε νεόδμητα κτίρια είτε σε αναμορφωμένα, και διαθέτει πάνω από 30 χρόνια εμπειρία στον σχεδιασμό εμπορικών κέντρων. Αυτήν την περίοδο ασχολείται με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στη Μ. Βρετανία, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Νορβηγία, την Ελβετία και την Αυστρία. Είναι επίσης επικεφαλής της Haskoll China.

Ο Derek Barker είναι μέλος της ICSC European Nominations Committee, της ICSC Global Awards Jury, πρώην Chairman της ICSC European Shopping Centre Awards Jury και πρώην μέλος του ICSC European Advisory Board. Έχει διατελέσει για έξι χρόνια στο Διοικητικό Συμβούλιο της BCSC και σήμερα είναι Επίτιμος Ταμίας τόσο στο BCSC Educational Trust όσο και στο European Shopping Centre Trust.