Μέσω του διαγωνισμού «The Digital Gate»
Μέσω του 2ου διαγωνισμού καινοτομίας «The Digital Gate ΙΙ: Airport Innovation Challenge», ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών βράβευσε τις καλύτερες προτάσεις και εφαρμογές για νέες ψηφιακές υπηρεσίες και επιχειρηματικές δραστηριότητες με δυνατότητα υλοποίησης στον χώρο του αεροδρομίου.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου. Το The Digital Gate είναι μια συνεργασία του ΔΑΑ με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με την επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Επιχειρηματικότητας (ACEin). Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν 162 συμμετέχοντες με 58 διαφορετικές προτάσεις. Η ομάδα HUBA (Human Behaviour Analysis System) του Ινστιτούτου Τεχνολογιών Πληροφορικής του ΕΚΕΤΑ, έλαβε το ειδικό βραβείο στην κατηγορία Αξιοποίηση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων.

Η ομάδα bespot. έλαβε το 1ο βραβείο στην κατηγορία Retail Innovation, η ομάδα MyLayover έλαβε το 1ο βραβείο στην κατηγορία Travellers’ Experience και η ομάδα Recytrust έλαβε το 1ο βραβείο στην κατηγορία Environmental Sustainability. Οι ομάδες που βραβεύτηκαν θα λάβουν η κάθε μία το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, τη δυνατότητα επέκτασης της διάρκειας του πιλοτικού τους για 1 ακόμη χρόνο στο περιβάλλον του αεροδρομίου, καθώς και συμβουλευτική καθοδήγηση και υποστήριξη.