Τα χρώματα, το μέγεθος, οι συνδαιτημόνες, τα πιάτα που χρησιμοποιούμε, η μουσική που παίζουμε και η μυρωδιά, όλα επηρεάζουν την εμπειρία που μπορεί να μας χαρίσει ένα φαγητό ή ένα ποτό.

Αυτά και άλλα πολλά, για τον ρόλο που παίζουν οι αισθήσεις στη γεύση και την αντίληψη του φαγητού, είναι το αντικείμενο μελέτης του καθηγητή Πειραματικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Charles Spence, του «επιστήμονα που αλλάζει τον τρόπο που τρώμε», όπως τον χαρακτήρισε η βρετανική εφημερίδα The Guardian, ο οποίος θα συμμετέχει στο Restaurant Management Conference που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου.

Ο πολυβραβευμένος, παγκοσμίου φήμης Καθηγητής και Διευθυντής του think tank Kitchen Theory, έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της δουλειάς του στον σχεδιασμό εμπειριών φαγητού, στις οποίες συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις. Είναι ο γκουρού της πολυαισθητηριακής επιστήμης των τροφίμων, αλλιώς gastrophysics και έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους κορυφαίους σεφ του κόσμου, διερευνώντας τι αυξάνει την ευχαρίστηση όταν τρώμε. Περισσότερα για το Restaurant Management Conference στο www.restaurantconference.gr.