Εύχομαι λοιπόν να έχετε πλούσια ζωή. Πλούσια σε εμπειρίες, σε συναισθήματα, σε ευκαιρίες, αλλά και σε αφορμές, προκειμένου να σταθμίσετε τις δυνάμεις σας. Πλούσια επίσης εύχομαι να είναι η ζωή σας σε φίλους, καθώς και σε ανθρώπους άξιους να βρίσκονται δίπλα σας. Κι ακόμα, να έχετε ζωή πλούσια σε ερεθίσματα, που θα σας δημιουργούν προοπτικές και θα διευρύνουν τις δυνατότητές σας. Πλούσια ζωή, λοιπόν, δηλαδή πρακτικά πλούσια χρόνια, πλούσιους μήνες, πλούσιες μέρες, πλούσιες ώρες, πλούσιες στιγμές.

Και ακριβώς επειδή τα πλούσια χρόνια απαρτίζονται από πλούσιες στιγμές, σε αυτές τις στιγμές χρειάζεται να στραφούμε για να δούμε πώς «χτίζουμε» τα χρόνια μας. Γιατί όταν αφήνουμε τις στιγμές να φεύγουν «φτωχές», ρηχές, ανούσιες, βαρετές, χωρίς δύναμη, κάπως έτσι έχουμε προδικάσει να φύγουν και τα χρόνια, αντίστοιχα φτωχά και ρηχά. Σας εύχομαι, λοιπόν, πλούσιες στιγμές, γεμάτες με τον καλύτερο εαυτό σας. Στιγμές που να τις ζείτε σαν να είναι αυτές οι πιο σημαντικές στιγμές για τη ζωή σας.

Ακούω πολλούς από εσάς να μονολογούν ότι το ζητούμενο είναι να διασφαλιστούν τα ελάχιστα και τα «αυτονόητα», οπότε πώς μπορεί κανείς να σκέφτεται με όρους σαν τους παραπάνω; Κι όμως, σας καλώ, ιδιαίτερα τώρα που ακόμη και τα -μέχρι χθες- δεδομένα διακυβεύονται, τώρα να στραφούμε στο maximum. Και έτσι θα συνειδητοποιήσουμε τις δυνάμεις και τις δυνατότητές μας και θα κάνουμε μια πραγματική αρχή.

Ας δούμε λοιπόν το ξεκίνημα αυτού του χρόνου, όχι απλά ως μια ακόμη «νέα αρχή» (αλήθεια, γιατί μιλάμε πάντοτε για «νέα αρχή»; υπάρχει και «παλιά αρχή»;). Ας υποδεχθούμε το 2011 έτοιμοι για το καινούργιο, στραμμένοι όχι μόνο σε αυτό που «θα μας έρθει» (όπως συμβαίνει με τους περισσότερους γύρω μας, οι οποίοι εξαντλούνται στο να περιμένουν τι θα τους «ξημερώσει»), αλλά στο καινούργιο που εμείς θα παραγάγουμε. Μόνο με μια παρόμοια στάση ζωής δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να αποκτήσουμε μεγαλύτερη «εξουσία» στη ζωή μας, να είμαστε εμείς οι άρχοντες της ζωής μας. …3, 2, 1. Πάμε.