Η Νrg προχώρησε σε συνεργασία με τη Hochtief για την επέκταση του δικτύου ταχυφορτιστών Incharge στους εθνικούς αυτοκινητοδρόμους.

Οι Νrg και Hochtief προχώρησαν στη σύσταση της εταιρείας Hellenic Fast Charging Services (HFCS), με σκοπό την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης και της εκμετάλλευσης των σχετικών υποδομών.

Η HFCS θα προχωρήσει στη δημιουργία 52 νέων θέσεων ταχυφόρτισης σε 13 Σταθμούς Εφοδιασμού Αυτοκινήτων (ΣΕΑ) στους αυτοκινητοδρόμους Ολυμπία Οδός και Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου. Οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να αναπτύξουν τη συνεργασία τους μελλοντικά, με τη δημιουργία επιπλέον θέσεων φόρτισης και τοποθέτησης ταχυφορτιστών σε επιλεγμένα σημεία του δικτύου των εθνικών αυτοκινητοδρόμων.

Ο Αναστάσιος Λωσταράκος, Γενικός Διευθυντής της Νrg, δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι για την έναρξη του νέου μας εγχειρήματος με τη Hochtief, μιας κορυφαίας εταιρείας στον τομέα των υποδομών. Στόχος της εταιρείας μας για το Incharge είναι η κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους του εθνικού οδικού δικτύου. Με στρατηγικές συνεργασίες όπως η σύσταση της HFCS, πραγματοποιούμε ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».