Τη στρατηγική του Volkswagen Group κατά τον μετασχηματισμό του σε έναν όμιλο σύγχρονων υπηρεσιών κινητικότητας, παρουσίασε ο Δρ. Herbert Diess, CEO του Volkswagen Group. Με όνομα «New Auto» και ορίζοντα το 2030, η νέα στρατηγική έχει στόχο να οδηγήσει την εταιρεία στον μετασχηματισμό, επιτυγχάνοντας συνέργειες ανάμεσα στις μάρκες και αύξηση της απόδοσης επί των πωλήσεων στο 8-9%, από το 7-8% που είναι σήμερα. «Με βάση το προηγμένο λογισμικό, η επόμενη ριζική αλλαγή στην αυτοκινητοβιομηχανία είναι η μετάβαση προς πολύ πιο ασφαλή, πιο έξυπνα και τελικά αυτόνομα αυτοκίνητα.

Αυτό μεταφράζεται για μας σε τρεις λέξεις: τεχνολογία, ταχύτητα, κλίμακα», δήλωσε ο Δρ. Herbert Diess. Ας σημειωθεί ότι, έως το 2030, το Volkswagen Group σχεδιάζει να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα ανά αυτοκίνητο κατά 30% στον κύκλο ζωής, σε συμφωνία με τη συμφωνία των Παρισίων.

Το αργότερο έως το 2050, το Group σκοπεύει να λειτουργεί πλήρως ουδέτερα ως προς το κλίμα, το μερίδιο των ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας αναμένεται να αυξηθεί στο 50%, ενώ το 2040, σχεδόν το 100% όλων των νέων οχημάτων του Group σε μεγάλες αγορές, θα είναι μηδενικών εκπομπών ρύπων.