Αποτελέσματα νέας έρευνας

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το Ερευνητικό Κέντρο της Nestle στη Λωζάνη, συνέκρινε τις διατροφικές επιλογές των παιδιών που συμμετέχουν στην προετοιμασία του γεύματός τους με αυτά που επιλέγουν όταν δεν έχουν κάποια συμμετοχή. Τα παιδιά που μαγείρευαν μαζί με τους γονείς τους έφαγαν σχεδόν 76% περισσότερη σαλάτα και 27% περισσότερο κοτόπουλο, καταναλώνοντας συνολικά 25% περισσότερες θερμίδες. Στόχος της Nestle μέσα από ανάλογες έρευνες, είναι να βοηθήσει τους γονείς και τα παιδιά να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές, διοργανώνοντας σχολές μαγειρικής και εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλο τον κόσμο. Η Nestle δημοσίευσε επίσης πρόσφατα έναν οδηγό για τα παιδιά και τους γονείς τους με χρήσιμες συμβουλές για το πώς να καλλιεργούν τα δικά τους βιολογικά λαχανικά, ως μέρος του παγκόσμιου προγράμματος Healthy Kids.