Έγκριση για τη διεξαγωγή δεύτερου κύκλου έλαβε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Google Ελλάδας, με τίτλο «Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και πραγματοποιείται από το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και την υποστήριξη χρηματοδότησης μέσω του Google.org.

Το πρόγραμμα «Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου» παρέχει στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τα κατάλληλα εργαλεία για να διδάξουν στους μαθητές και τις μαθήτριες το θέμα της ασφάλειας στο διαδίκτυο. Κατά τη διάρκεια του 2021 το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε 3.290 δημόσια σχολεία, 2.950 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί εκπαιδεύτηκαν από το ΙΤΕ, οι οποίοι με τη σειρά τους δίδαξαν 231.350 μαθητές και μαθήτριες.

Η Γενική Διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Πέγκυ Αντωνάκου, δήλωσε σχετικά: «Οι σημερινοί μαθητές του Δημοτικού θα είναι αύριο οι πολίτες μιας κοινωνίας που θα βασίζεται στην ψηφιακή παιδεία και θα θεωρεί την έλλειψή της ως ένα είδος “αναλφαβητισμού”. Με αυτό το σκεπτικό συνεχίζουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου – που σχεδιάστηκε με υπευθυνότητα, γνώση και ευαισθησία».