Ο όμιλος Dentsu ανακοίνωσε ότι, μετά από πέντε χρόνια στη θέση του Chief Executive, ο Toshihiro Yamamoto αποχωρεί την 1η Ιανουαρίου. Θα τον διαδεχθεί ο Hiroshi Igarashi, σημερινός President και CEO της Dentsu Inc, της εταιρείας που δραστηριοποιείται στην Ιαπωνία.

Σε άλλες αλλαγές, ο Tim Andree θα αποσυρθεί από τον εκτελεστικό ρόλο, τον οποίο ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους και θα αναλάβει τη θέση του non-executive Chairman of the Board, μετά την ετήσια γενική συνέλευση της Dentsu τον Μάρτιο του 2022. Αυτές οι αλλαγές αντικατοπτρίζουν μια νέα διοικητική δομή στην οποία οι ρόλοι του Chairman και του CEO διαχωρίζονται, με τον Yamamoto να αποχωρεί από τον ρόλο του Chairman μετά την έγκριση στην Ετήσια Γενική Συνέλευση.

Υπό την προεδρία του Tim Andree, τέσσερις νέοι ανεξάρτητοι διευθυντές θα διοριστούν στη Συνέλευση του Μαρτίου, ενώ αναμένονται τέσσερις αποχωρήσεις. Ο Yamamoto σχολίασε ότι η συνταξιοδότησή του έρχεται την κατάλληλη στιγμή, μετά τη διαφοροποίηση της Dentsu και την ενσωμάτωση της Merkle. Μία ακόμα αξιοσημείωτη αλλαγή είναι ότι ο Norihiro Kuretani θα αναλάβει τον ρόλο του President και CEO του Dentsu Japan Network από τη θέση του Director, Executive Vice-President της Dentsu Inc. Η διοίκηση της Dentsu International παραμένει στη Wendy Clark.

(Πηγή: Campaign)