Ιδιαίτερα πλουραλιστικό, παρά τη δυσμενή συγκυρία

Μερικές από τις σημαντικές εκπομπές του νέου προγράμματος είναι οι «Πρωινό Αnt1», «Dancing on Ice», Real life make-over show «FAB 5», «Ράδιο Αρβύλα», «Βράδυ», «Με το δεξί», «Black Out», «Οικογένεια της Συμφοράς!», «Dancing With the Stars», «Ελλάδα έχεις Ταλέντο», «Galileo», «Steps» κ.ά. Επιπλέον, εκτός από τις δεκάδες ξένες σειρές, θα υπάρχουν και τρεις νέες ελληνικές, η κωμωδία «Το Αμάρτημα της Μητρός μου» του Αλέξανδρου Ρήγα, η δραματική καθημερινή σειρά «Είναι Στιγμές» του Στράτου Μαρκίδη και η κωμική σειρά «Ελεύθερος κι Ωραίος» του Πάνου Αμαραντίδη.

Τέλος, σημαντικές σειρές θα προβληθούν και μέσα από το Αnt1 Web TV Plus, όπως «Flatmates», «Stick Around», «The Cut», «Pink», «Sings of Life», «The Unpehtables». Για άλλη μια σεζόν, την επικοινωνία του καναλιού του Αμαρουσίου χειρίζεται η Frank, έχοντας δώσει εξαιρετικά δείγματα δημιουργικής δουλειάς.

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος, μίλησαν ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Αntenna, Θοδωρής Κυριακού, ο COO του Αntenna Group στην Ελλάδα, Alexander Holland, ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης , Στρατής Λιαρέλλης και ο Γενικός Διευθυντής Προγράμματος, Γιάννης Λάτσιος.

O Θοδωρής Κυριακού κατά την ομιλία του παρουσίασε τις δραστηριότητες του ομίλου στο εξωτερικό, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην επιτυχία του τηλεοπτικού σταθμού «PRVA Televizija» (FOX Televizija), τον οποίο εξαγόρασε ο όμιλος Antenna από τον όμιλο Murdoch, το 2009, ενώ ακόμα μίλησε και για περαιτέρω σχέδια επέκτασης της ευρύτερης περιοχής και κυρίως της Σερβίας. Επιπλέον, έκανε αναφορά στην πολύ καλή πορεία του Αnt1 Web TV και πρόσθεσε πως ο όμιλος Αntenna θα συνεχίσει τις σημαντικές επενδύσεις στον χώρο του Internet.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην ψηφιακή πλατφόρμα εκμάθησης «learn-e-pedia.gr» και στη διαδικτυακή εταιρεία «brands Galaxy». Μιλώντας για τις συνεχείς επιτυχίες του ομίλου Antenna, ο Θ. Κυριακού αναφέρθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ρυθμός 9,49», στην εταιρεία παραγωγής ΕΝΑ Productions, στην παρουσία του ομίλου στον έντυπο Τύπο, στη δισκογραφική εταιρεία «Heaven» που πρόσφατα ενέταξε στο δυναμικό της τον Γιάννη Πλούταρχο και τον Αντώνη Ρέμο και στη Σχoλή Δημοσιογραφίας του Antenna.

Σε μια σύντομη αναφορά στην οικονομική κρίση, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα ένα πλήθος προβλημάτων για την ελληνική βιομηχανία των Μedia, υπογράμμισε για το πρόγραμμα αυτής της σεζόν: «Σύμφωνα με εκτιμήσεις, φέτος ο κόσμος θα “ξοδέψει” περισσότερο χρόνο μπροστά στην τηλεοπτική οθόνη. Αυτό για μας θέτει ως βασικό στόχο, περισσότερα ποιοτικά προγράμματα, ώστε να προσφέρουμε στους τηλεθεατές την ευκαιρία να απολαμβάνουν το πρόγραμμά μας, αλλά και στους διαφημιστές και τους διαφημιζόμενους τη δυνατότητα να επενδύουν σε μας προς όφελος των προϊόντων τους».

Κλείνοντας, ο Θοδωρής Κυριακού, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο των δυνατοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού του Αnt1.


Alexander Holland: «Είμαστε ένα Leading Media Group»
Στη συνέχεια, ο COO του Αntenna Group στην Ελλάδα, Alexander Holland, δήλωσε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είμαι μέλος του ομίλου Antenna. Συνεργάζομαι με ανθρώπους που είναι για μένα όχι μόνο μια “Dream Team”, αλλά και πολλοί από αυτούς είναι και φίλοι.

Για μένα όλο αυτό, είναι μια υπέροχη εμπειρία. Αν και αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα διανύει μια δύσκολη εποχή, ιδιαιτέρως στον χώρο των Μedia, εμείς παραμένουμε αισιόδοξοι. Είμαστε ένα Leading Media Group και θα εξακολουθήσουμε να βρισκόμαστε σε αυτήν τη θέση. Αυτή είναι η υποχρέωσή μας και η δέσμευσή μας.

Για αυτήν τη σεζόν πήραμε το ρίσκο μας, όμως βασιστήκαμε στη στρατηγική μας και στο τέλος, διαπιστώσαμε πως άξιζε τον κόπο. Φέραμε στην ελληνική τηλεόραση μεγάλες παραγωγές του εξωτερικού, όπως το show “Dancing on Ice”, που πιστεύουμε πως ο κόσμος θα το αγκαλιάσει, θα το αγαπήσει».

Τέλος, ευχήθηκε το νέο πρόγραμμα του Αnt1 να ικανοποιήσει όλους και υποσχέθηκε πολλές ακόμα καινοτομίες και εκπλήξεις.

Στρατής Λιαρέλλης: «Σημαντική η επιτυχία του Δελτίου Ειδήσεων»
Κατόπιν, τον λόγο πήρε ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του σταθμού, Στρατής Λιαρέλλης. Μιλώντας για το Δελτίο Ειδήσεων του σταθμού, υπογράμμισε:

«Πριν ενάμιση χρόνο που ανέλαβα τη Διεύθυνση Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Αnt1, θέσαμε ως βασικό στόχο να αλλάξουμε, να ανανεώσουμε και να εμπλουτίσουμε το περιεχόμενο του δελτίου. Σήμερα, και με τη σημαντική συμβολή της Μαρίας Χούκλη, αλλά και όλης της ομάδας της Διεύθυνσης Ειδήσεων και Ενημέρωσης δημοσιογράφων και τεχνικών, θεωρώ πως έχουμε καταλήξει στο μοντέλο ενημέρωσης που ταιριάζει στον έλληνα τηλεθεατή. Ο κόσμος, έχει αγκαλιάσει το δελτίο ειδήσεων του Αnt1, ένα δελτίο που δεν αρέσκεται σε εντυπωσιασμούς, αλλά εστιάζει μόνο στα πραγματικά γεγονότα, αναδεικνύοντας την πραγματική είδηση».

Γιάννης Λάτσιος: «Δεν κάναμε εκπτώσεις στην ποιότητα του προγράμματος»
Ο Γενικός Διευθυντής Προγράμματος του Αnt1, Γιάννης Λάτσιος, παρουσίασε αναλυτικά το νέο πρόγραμμα του Αnt1 και τόνισε ότι:

«Το νέο πρόγραμμα έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας και σοβαρής δουλειάς. Για τη σεζόν 2011-12, στόχος μας είναι να προσφέρουμε ένα πλήρες πρόγραμμα, που θα μπορεί να ικανοποιεί τις ανάγκες και τα “θέλω” των τηλεθεατών. Ένα πρόγραμμα πλούσιο σε ψυχαγωγία, με μεγάλα shows, δημοφιλείς ξένες σειρές και ελληνικές σειρές, που θα αγκαλιάσει το κοινό. Αλλάξαμε αισθητική και αλλάξαμε περιεχόμενο στον τρόπο που βλέπουμε τη θεματολογία.

Προσπαθήσαμε να προσαρμόσουμε τα δεδομένα μας στις σημερινές ανάγκες του κόσμου. Γνωρίζουμε καλά πως στις μέρες μας, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η ανάγκη του κοινού για ποιοτική ψυχαγωγία και για γέλιο είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

Για τον λόγο αυτό, οι εκπτώσεις που κάναμε δεν αφορούν στην ποιότητα του προγράμματος, αλλά στα παραγωγικά κόστη των εκπομπών, για να μπορεί ο τηλεθεατής να αποκτά την αίσθηση “feel good”, να περνάει καλά, κάθε φορά που βλέπει τηλεόραση».