Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Ο Οργανισμός Enterprise Greece, εκπροσωπούμενος από τον Πρόεδρο, Γρηγόρη Στεργιούλη, συμμετείχε σε συζήτηση με τίτλο «Οι προκλήσεις για την προσέλκυση ξένου κεφαλαίου στην Ελλάδα», στο πλαίσιο του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, το οποίο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Ο Γρηγόρης Στεργιούλης επεσήμανε την έξοδο από την κρίση και τις νέες ευκαιρίες και προκλήσεις που παρουσιάζονται. Παράλληλα, παρουσίασε το έργο του Enterprise Greece, καθώς και το στρατηγικό πλάνο του Οργανισμού για το επόμενο διάστημα. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα για την ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος της χώρας.

Το νέο μοντέλο ανάπτυξης που περιέγραψε δίνει έμφαση στην εξωστρέφεια, την καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες και την παραγωγική ανασυγκρότηση, με αιχμή τον πρωτογενή τομέα και την αύξηση και διαφοροποίηση των εξαγόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, στοχεύοντας στη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη. Υπογράμμισε επίσης τη σημασία του να αξιοποιήσει η Ελλάδα τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά της και να προχωρήσει σε στρατηγικές συνεργασίες.