Αρνητικά σε ίχνη κρέατος αλόγου όλα τα δείγματα του προϊόντος «κεφτεδάκια»

Η εταιρεία από την πρώτη στιγμή που ανιχνεύθηκε στην Τσεχία ίχνος κρέατος αλόγου σε δείγματα από κατεψυγμένα «κεφτεδάκια» συγκεκριμένου προμηθευτή από τη Σουηδία, προέβη άμεσα σε προληπτική διακοπή πωλήσεων των προϊόντων στην Ελλάδα με δική της πρωτοβουλία. Η ΙΚΕΑ Housemarket Hellas σε συνεργασία με την IKEA International  και τους εμπλεκόμενους προμηθευτές, έχει ήδη προχωρήσει σε ουσιαστικές παρεμβάσεις στη διαδικασία παραγωγής.

Συγκεκριμένα, μειώθηκε ο αριθμός των προμηθευτών κρέατος για αποτελεσματικότερο και αμεσότερο έλεγχο, ενώ παράλληλα διασφαλίζεται σταδιακά η πλήρης ιχνηλασιμότητα  μέχρι τη φάρμα. Από την άλλη πλευρά, ενισχύθηκαν οι διαδικασίες για την διασφάλιση της υψηλής ποιότητας και την τήρηση των προδιαγραφών υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων σύμφωνα με τους κανονισμούς HACCP, το διεθνές πρότυπο ISO 22000, την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Τέλος, εντάχθηκαν άμεσα αναλύσεις DNA σε μόνιμη βάση και σε όλες τις παρτίδες προϊόντων «κεφτεδάκια» και λουκάνικων (Hot Dog), τα οποία και θα είναι από εδώ και στο εξής τα μοναδικά προϊόντα από κιμά ή πρόσμιξη κρέατος που θα πωλούνται στα καταστήματα ΙΚΕΑ. Η ΙΚΕΑ Housemarket Hellas σύντομα θα παραλάβει και θα διαθέσει προς πώληση νέες παρτίδες του προϊόντος «κεφτεδάκια», η σύσταση των οποίων έχει διασφαλιστεί με τους πρόσθετους ελέγχους DNA από την ΙΚΕΑ Ιnternational.