Το Netflix αποκάλυψε ότι θα παρέχει μια νέα δυνατότητα στους διαφημιζόμενους να τοποθετήσουν διαφημίσεις γύρω από τους 10 κορυφαίους σε απόδοση τίτλους κάθε μέρα, καθώς προσπαθεί να κλιμακώσει το αναπτυσσόμενο ad business του τόσο με μοναδικές λύσεις όσο και με τυπικά εργαλεία.

Ο Co-CEO της πλατφόρμας, Greg Peters, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης για τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου της εταιρείας, δήλωσε ότι το νέο προϊόν ανταποκρίνεται στην «πρώτη προτεραιότητα» του ad business, που είναι η κλίμακα.

«Γνωρίζουμε ότι το reach των χρηστών είναι ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα που απασχολεί τους διαφημιζόμενους όταν εξετάζουν το πού θα τοποθετήσουν τα δολάριά τους», ανέφερε ο ίδιος: «Θέλουμε να είμαστε σε αυτή την κορυφαία λίστα». Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά το Netflix, το ad-supported plan των 6,99 δολαρίων έχει «σχεδόν διπλασιαστεί» από το πρώτο τρίμηνο, αν και επισημάνθηκε ότι αυτό οφείλεται στη μικρή βάση και ότι τα έσοδα από διαφημίσεις δεν είναι ακόμη άξια λόγου.

«Η πραγματική δουλειά μας αυτή τη στιγμή είναι να προσθέσουμε, όσο το δυνατόν συντομότερα μπορούμε, λειτουργείες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους (σ.σ. των διαφημιζόμενων)», ανέφερε ο Peters.

(Πηγή: Campaign)