Μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις με έμφαση στα digital μέσα
Ξεκινούν τα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα 2018-2019 του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ για σχολικές ομάδες, οικογένειες και μεμονωμένους επισκέπτες.

Στις νέες δράσεις έχουν αξιοποιηθεί digital εργαλεία και σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, για ολοκληρωμένη και διαδραστική εμπειρία. Στον νέο εκθεσιακό χώρο του μουσείου, που φέτος έχει επιλεγεί από το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) ως το τιμώμενο μουσείο για την Ελλάδα, οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν την εξέλιξη της επικοινωνίας και της τεχνολογίας, μέσα από προηγμένες ψηφιακές εφαρμογές, όπως το Augmented Reality και το Virtual Reality.

Οι συλλογές του μουσείου, με πάνω από 3.200 αντικείμενα και 25.000 τηλεγραφήματα, φωτογραφίες και οπτικοακουστικό υλικό, είναι το σημείο αναφοράς για τα φετινά εκπαιδευτικά προγράμματα. Οι φετινές δράσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εικαστικά και τεχνολογικά εργαστήρια, ενημερώσεις για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, εργαστήρια ρομποτικής, παιχνίδια και ξεναγήσεις. Τα προγράμματα σχεδιάζονται με την υποστήριξη μουσειοπαιδαγωγού και παρέχονται δωρεάν.