Με κομμάτια φτιαγμένα από ανακυκλωμένα ή άλλα υλικά με μικρότερη επίδραση στο περιβάλλον, η φθινοπωρινή συλλογή της Η&Μ για το 2019 αναδεικνύει τη δέσμευση της εταιρείας να κατακτήσει τον στόχο που έχει θέσει, να χρησιμοποιεί υλικά που προέρχονται αποκλειστικά από βιώσιμες πηγές έως το 2030.

Η φθινοπωρινή συλλογή H&M Conscious 2019 είναι διαθέσιμη σε όλα τα καταστήματα, καθώς και online, από τις 12 Σεπτεμβρίου. Η Κλέλια Ανδριολάτου, η Ειρήνη Καζαριάν, η Εβελύν Καζαντζόγλου, η Βασιλική Ρούσου και η Ευγενία Σαμαρά φωτογραφηθήκαν με κομμάτια της συλλογής σε ξεχωριστά σημεία της Αθήνας. Βασικό υλικό της συλλογής αποτελεί ο ανακυκλωμένος πολυεστέρας, που παράγεται συνήθως από χρησιμοποιημένα πλαστικά μπουκάλια PET, υποβάλλεται σε επεξεργασία και υφαίνεται, για να δημιουργηθεί στη συνέχεια ένα ύφασμα που είναι εύκολο στη φροντίδα.

Παράλληλα, τα ζέρσεϊ κομμάτια της συλλογής είναι φτιαγμένα από οργανικό βαμβάκι ή από ένα μείγμα lyocell ινών Tencel. «Θέλουμε να αξιοποιούμε το μέγεθος της εταιρείας μας, για να οδηγούμε την αλλαγή προς μια κυκλική και αειφόρο βιομηχανία της μόδας», επισημαίνει ο Pascal Brun, Διευθυντής Αειφορίας της H&M.