Το Υπουργείο Τουρισμού, ο Δήμος Αθηναίων και η Google παρουσίασαν, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, το πρόγραμμα «Athens. The city is the museum», μια κοινή προσπάθεια για να αναδειχθούν πλευρές της Αθήνας και η ίδια η πόλη σε έναν τουριστικό προορισμό «ιδανικό για όλο τον χρόνο».

Η νέα αυτή πρωτοβουλία δημιουργήθηκε με σκοπό να ενθαρρύνει τους ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Αθήνα, όπως επίσης και τους κατοίκους της, να ανακαλύψουν την πόλη, μέσα από μια νέα διαδικτυακή εμπειρία που οι χρήστες μπορούν να βρουν μέσω του athens.withgoogle.com. Πώς λειτουργεί; Μόλις ο χρήστης επιλέξει κάποια από τις προτεινόμενες διαδρομές της εφαρμογής, ένας χάρτης εμφανίζεται στην οθόνη του.

Ο χάρτης αυτός έχει έναν περίπατο με πινέζες (pins), οι οποίες αντιστοιχούν σε προτεινόμενες στάσεις και αυτές με τη σειρά τους σε ηχητικό περιεχόμενο. Μια διακεκομμένη γραμμή, όπως ακριβώς στο Google Maps, θα τον καθοδηγεί από το ένα σημείο στο άλλο, ενώ θα έχει επίσης τη δυνατότητα να επιλέγει οποιαδήποτε στάση κατά μήκος της διαδρομής και αυτόματα θα γίνεται ανακατεύθυνση προκειμένου να φτάνει απευθείας στο σημείο της επιλογής του.