Στον διαγωνισμό Society for News Design

Η εφημερίδα Έθνος διακρίθηκε από την αμερικανική Society for News Design, καθώς η πρώτη σελίδα της εφημερίδας βραβεύθηκε με δύο Awards of Excellence στην κατηγορία των πρωτοσέλιδων.

Οι αμερικανοί κριτές ξεχώρισαν δύο πρώτες σελίδες της Εφημερίδας για τις φωτιές στην Αττική. Ο SND είναι ο παλαιότερος και μεγαλύτερος διαγωνισμός, στον οποίον τα έντυπα κρίνονται για τον συνδυασμό του δημοσιογραφικού με το εικαστικό στοιχείο. Φέτος ήταν η πρώτη φορά, έπειτα από 10 ολόκληρα χρόνια απουσίας, που ελληνική εφημερίδα διακρίθηκε στον διεθνή διαγωνισμό SND.

Πριν από πέντε περίπου μήνες, οι πρώτες σελίδες του Έθνους είχαν διακριθεί και στα πανευρωπαϊκά βραβεία European Newspaper Awards. Ειδικότερα, η πρώτη σελίδα που κυκλοφόρησε την πρώτη μέρα της μεγάλης φωτιάς στο Μάτι και απεικονίζει την Ακρόπολη να πνίγεται από τις στάχτες διακρίθηκε με Award of Excellence και στους δύο διαγωνισμούς. Το Έθνος εδώ και έναν χρόνο πειραματίζεται σε μια διαφορετική προσέγγιση της πρώτης σελίδας και η οπτική της έχει διακριθεί σε πανευρωπαϊκούς και διεθνείς διαγωνισμούς. Την πρώτη σελίδα του Έθνους επιμελείται ο Διευθυντής Έκδοσης Σπύρος Αλεξίου.