Περικάρπιο για κοινωνική αποστασιοποίηση εντός του εργασιακού χώρου.

Η Mobile Technology προχώρησε στην εκπροσώπηση του ιταλικού οίκου Partitalia, προκειμένου να λανσάρει στην ελληνική αγορά τα εξειδικευμένα προϊόντα του, που αναμένεται ότι θα καθιερωθούν διεθνώς ως απαραίτητα «αξεσουάρ εργασίας». Πρόκειται για νέα τεχνολογική τάση που δημιουργήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και ανταποκρίνεται στην ανάγκη για κοινωνική αποστασιοποίηση στα εργασιακά περιβάλλοντα. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το ελαφρύ περικάρπιο Close-To-Me.

Οι υπάλληλοι και επισκέπτες της επιχείρησης μπορούν, φορώντας τη συσκευή, να ειδοποιούνται ηχητικά ή μέσω λειτουργίας δόνησης, όταν πλησιάζουν ο ένας τον άλλο περισσότερο από την προκαθορισμένη απόσταση ασφαλείας που συνιστούν οι ειδικοί. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η εφαρμογή του μέτρου κοινωνικής αποστασιοποίησης εντός συγκεκριμένων χώρων, όπως βιομηχανικές εγκαταστάσεις, γραφεία, πολυκαταστήματα, νοσοκομεία, σχολεία κ.ά.

Επιπρόσθετα, αποθηκεύει αυτοματοποιημένα στο cloud το ιστορικό των «συναντήσεων», έτσι ώστε στην περίπτωση που υπάρξει ύποπτο περιστατικό ή και κρούσμα, να διευκολυνθεί η ιχνηλάτηση των επαφών του μέσω Gateway ή Mobile App.