Η αναγνώριση αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά μετά τις σημαντικές αναγνωρίσεις της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Προκειμένου να επιτύχει τη διάκριση, η Icap Group έπρεπε να υποβάλει εκ νέου την υποψηφιότητά της στην ESMA και να περάσει από την αρχή τη διαδικασία εγγραφής υπό το Νέο Κανονιστικό Πλαίσιο. Είναι δε η μοναδική ελληνική εταιρεία και μία από τις 6 στην Ευρώπη, που εντάσσονται στο ευρωπαϊκό μητρώο των CRAs.

O Νικήτας Κωνσταντέλλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Icap δήλωσε: «Η τρίτη κατά σειρά αυτή αναγνώριση μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους μιας και πραγματοποιείται σε μία εποχή όπου η Ευρωπαϊκή Ένωση, θέλοντας να περιορίσει τον αρνητισμό από τις αξιολογήσεις των 3 μεγάλων Οίκων Αξιολόγησης, έχει θέσει πολύ αυστηρές διαδικασίες αναγνώρισης ως προς τα Credit Rating Agencies. Η διαδικασία απέδειξε για ακόμη μία φορά την αντικειμενικότητα, ανεξαρτησία, ακρίβεια και την εγκυρότητα των διαδικασιών που ακολουθεί η Icap.

Παράλληλα, η αναγνώριση της Icap ως Credit Rating Agency η οποία ακολουθεί φέτος τη στρατηγική συμμαχία με τον παγκόσμιο ηγέτη στην επιχειρηματική πληροφόρηση, Dun & Bradstreet, είναι ένα σημαντικότατο βήμα στην κατεύθυνση περαιτέρω ισχυροποίησης του ομίλου μας στο διεθνές επιχειρηματικό στερέωμα του κλάδου».