Ενόψει της προεκλογικής περιόδου για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, το 2024, η demand-side πλατφόρμα The Trade Desk ξεκινά συνεργασία με την Proximic της Comscore, για να κυκλοφορήσει μια νέα σουίτα εργαλείων πολιτικής στόχευσης κοινού με ΑΙ. Η Proximic by Comscore ενσωματώνει νέα segments πολιτικού κοινού στη The Trade Desk.

Χρησιμοποιώντας δυνατότητες ΑΙ, η Proximic δημιουργεί αυτά τα τμήματα με βάση την έκθεση μεμονωμένων χρηστών τόσο στην τοπική τηλεόραση όσο και σε συγκεκριμένες πολιτικές καμπάνιες, επιδιώκοντας να δώσει τη δυνατότητα στους political advertisers να επεκτείνουν το reach τους, να βελτιώσουν τη συχνότητα και να αυξήσουν το share of voice τους στο Connected TV (CTV).

Η νέα προσφορά αποτελεί την πρώτη ανάπτυξη του είδους της στο streaming. Και αυτό θεωρείται μια επίκαιρη εξέλιξη, καθώς η πολιτική διαφημιστική δαπάνη αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 δισ. δολάρια το επόμενο έτος. «Καθώς όλο και περισσότεροι political advertisers αναζητούν τρόπους μεγαλύτερης προσέγγισης του σωστού κοινού, η ψηφιακή διαφήμιση γίνεται ένα εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο των media καμπανιών», δήλωσε ο Kevin Fisher, General Manager of Business Development της The Trade Desk.

(Πηγή: The Drum)