Τη σχετική ενημέρωση στους δημοσιογράφους έκανε ο Νάσος Ζαρκαλής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. Ξεκινώντας την συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής της Wind έκανε μια αναφορά στην πορεία της αγοράς το 2014, η οποία παρέμεινε πτωτική, αλλά με αισθητά μειωμένους ρυθμούς, οι οποίοι μάλιστα το τελευταίο τρίμηνο του έτους «γύρισαν» σε θετικούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, η αγορά κινητής τηλεφωνίας μειώθηκε κατά -5,5% την περασμένη χρονιά, ρυθμός ωστόσο πολύ μικρότερος από το -17% που είχε καταγράψει το 2013. Ο τζίρος έπεσε κάτω από το φράγμα των 2 δισ. ευρώ το 2014 και διαμορφώθηκε στο 1,950 δις.

«Αιτία της πτώσης είναι ο σκληρός ανταγωνισμός στην αγορά και οι προσφορές των εταιρειών, οι οποίες προφανώς και μειώνουν τον τζίρο» επισήμανε ο Νάσος Ζαρκαλής, ο οποίος περνώντας στο κομμάτι της αγοράς σταθερής τηλεφωνίας, ανέφερε ότι αυτή σημείωσε μείωση εσόδων της τάξης του -3% την χρονιά που πέρασε, έσοδα που διαμορφώθηκαν στα 2,1 δισ. ευρώ περίπου. Μάλιστα όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Wind, στην πελατειακή βάση της εταιρείας το 50% των συνδρομητών κινητής έχουν και σταθερή από την εταιρεία, ενώ 4 στα 10 νοικοκυριά με σταθερή Wind, την επιλέγουν και στην κινητή. Στον τομέα των smartphones και των υπηρεσιών data οι ενεργοί χρήστες Mobile Internet στη βάση συνδρομητών της Wind αυξήθηκαν πάνω από 50% το 2014, ενώ σημαντική ήταν η αύξηση στη χρήση mobile Internet στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, η οποία άγγιξε το 180%.

Όσον αφορά στα μερίδια της σταθερής, η εταιρεία εκτιμά το δικό της στο 23%, ενώ το αντίστοιχο της κινητής εκτιμάται στο 24%. «Στις συνθήκες αυτές η Wind διατήρησε τις καλές επιδόσεις τόσο στην αγορά του συμβολαίου με την διεύρυνση της αποδοχής του W, όσο και στην αγορά της καρτοκινητής με το f2g και την Q» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ν. Ζαρκαλής. Τα συνολικά έσοδα της Wind για το περασμένος έτος διαμορφώθηκαν στα 500 εκατ. ευρώ και το EBITDA στα 95 εκατ. ευρώ, ποσά που συνιστούν μικρή πτώση 4%.

Όπως ανέφερε ο Ν. Ζαρκαλής, στο τέλος του 2014 η Wind ολοκλήρωσε με επιτυχία δανειακή σύμβαση ύψους 175 εκατ. ευρώ από διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, ισχυροποιώντας την ταμειακή της ρευστότητα. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κεφάλαια αυτά θα αξιοποιηθούν για την περαιτέρω ανάπτυξη υποδομών και νέων τεχνολογιών και για οποιαδήποτε επενδυτική ευκαιρία παρουσιαστεί.

Eπενδύσεις και 4G
Για την επόμενη τριετία η Wind αναμένεται να προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, κυρίως για δίκτυα νέας γενιάς σε κινητή (4G) και σταθερή (VDSL), αλλά και για την ολοκλήρωση της κατασκευής των νέων καταστημάτων της. Όπως είπε ο επικεφαλής της Wind, σήμερα η εταιρεία διαθέτει 50 νέα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και μέχρι το τέλος του 2015 θα υπάρχουν συνολικά 160. «Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στη λιανική αγορά στη χώρα μας, η οποία θα αγγίξει τα 20 εκατ. ευρώ. Στα νέα καταστήματα Wind δε, η επισκεψιμότητα έχει αυξηθεί κατά 23%, ενώ αυτά καταγράφουν σχεδόν 30% περισσότερες πωλήσεις από ότι πριν την ανανέωσή τους» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στις υπηρεσίες 4G, μέχρι το τέλος Απριλίου η χρήση τoυς θα είναι δωρεάν και απεριόριστη για όλους τους πελάτες της εταιρείας. Οι υπηρεσίες 4G της Wind είναι διαθέσιμες στο μεγαλύτερο μέρος της Αττικής, καλύπτοντας το 75% του πληθυσμού τοπικά, ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα επεκταθούν στη Θεσσαλονίκη και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Στο τέλος του 2015 η πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου 4G της εταιρείας θα φτάνει το 60% πανελλαδικά.
Τέλος, η Wind λάνσαρε πρόσφατα τη νέα της εταιρική καμπάνια, η οποία εστιάζει στις νέες υπηρεσίες 4G, στα νέα πακέτα υπηρεσιών, στο VDSL, στο Network Sharing, στο λανσάρισμα της νέας εικόνας των Wind Stores, καθώς και στην πελατοκεντρική φιλοσοφία της εταιρείας.