Ενδιαφέρουσες επισημάνσεις από τον Αλέξανδρο Καραφυλλίδη

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, σε θετική πορεία βρίσκεται το πλάνο επενδύσεων ύψους 50 εκατ. ευρώ, που έχει ανακοινώσει η εταιρεία έως το 2015, αφού όπως είπε, με μηδενικό τραπεζικό δανεισμό, έχει ήδη ολοκληρωθεί το 75-80% αυτού.

Επίκεντρο των επενδύσεων αποτελούν ο εκσυγχρονισμός της παραγωγικής μονάδας, η ανάπτυξη καινοτομίας φέρνοντας στην Ελλάδα την τεχνολογία Draught Master, η βελτιστοποίηση του σχεδιασμού marketing, η ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού και η ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού. Σε αυτό το πλαίσιο σημαντικές είναι οι επενδύσεις που προγραμματίζονται για το 2013 και οι οποίες ανέρχονται σε 5 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο στρατηγικού σχεδιασμού, το 2013 η Μύθος Ζυθοποιία στοχεύει στην αύξηση μεριδίου αγοράς, την ενίσχυση της κερδοφορίας και την επίτευξη υψηλής ρευστότητας και επενδύσεων.

Η στρατηγική της εταιρείας δίνει έμφαση στην ισχυροποίηση του brand Μύθος, στη διεύρυνση του portfolio και την ενδυνάμωση της κουλτούρας draught, καθώς και στην περαιτέρω ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού που ανέρχεται σε 380 εργαζόμενους.

Επιπλέον, σταθερά προσανατολισμένη προς τις αγορές του εξωτερικού, με εξαγωγές σε  πάνω από 40 χώρες, η Μύθος Ζυθοποιία θέτει ως στόχο σε επίπεδο τριετίας (2013 -2016), την ανάπτυξη των εξαγωγών της ελληνικής μπίρας Μύθος κατά 5 επιπλέον μονάδες αγγίζοντας το 20% από 15% που είναι σήμερα.