Η νέα διοικητική ομάδα της OTEAcademy συγκεντρώνει πάνω από 150 χρόνια εμπειρίας στον χώρο του marketing, των πωλήσεων, το λιανεμπόριο και την εμπορία υπηρεσιών, καθώς προέρχεται κυρίως από τον εμπορικό χώρο. Γι’ αυτό είναι σε θέση να προτείνει νέες, καινοτόμες λύσεις επαγγελματικής εκπαίδευσης σε θέματα που αφορούν στις εμπορικές λειτουργίες της επιχείρησης όπως οι πωλήσεις, το λιανεμπόριο, το marketing κ.ο.κ.

Σε συνδυασμό με την απαράμιλλη εμπειρία της σε νέες τεχνολογίες, η OTEAcademy μπορεί να θεωρείται πλέον και ένας από τους «δυνατούς παίκτες» σε εκπαιδευτικά θέματα γύρω από νέες μορφές επικοινωνίας όπως τα Social Media και το online marketing. Το συγκριτικό πλεονέκτημα της OTEAcademy είναι ότι σκεφτόμαστε, λειτουργούμε και εκπαιδεύουμε από τη σκοπιά του πελάτη, με στόχο πάντα το αποτέλεσμα.

Το θεωρητικό μας υπόβαθρο στηρίζει την πρακτική μας εμπειρία. Στους δύσκολους εμπορικούς καιρούς που διανύουμε, η επαγγελματική εκπαίδευση των στελεχών των εταιρειών είναι πιο αναγκαία από ποτέ καθώς:
-Δημιουργεί ψυχολογία νικητή, όχι μόνο στους ανθρώπους που εκπαιδεύονται αλλά και στη λοιπή οργάνωση.
-Διαχειρίζεται τον χρόνο των εκπαιδευομένων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
-Παρέχει επίκαιρη γνώση η οποία είναι χρήσιμη και σήμερα και αύριο. 
-Διορθώνει τομείς προς βελτίωση.
-Η σχέση κόστους-οφέλους γέρνει σαφώς υπέρ της εκπαίδευσης.
Με την επαγγελματική εκπαίδευση, η ομάδα ενθουσιάζεται, παράγει περισσότερα και αποτελεσματικότερα και η εταιρεία εισπράττει αυτόν τον ενθουσιασμό με καλύτερα νούμερα.

Τρεις άξονες λειτουργίας
Θα πρέπει εδώ να σημειώσω ότι η OTEAcademy δουλεύει πάνω σε τρεις άξονες .
– Ο πρώτος άξονας είναι και το πιστεύω της. Στόχος της επαγγελματικής εκπαίδευσης είναι ο ενθουσιασμός και η βελτίωση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων των εκπαιδευομένων. Το όφελος του επενδυτή (διοίκηση και εταιρεία) είναι το αποτέλεσμα (The company’s benefit is consequential).

– O δεύτερος άξονας είναι η εμπέδωση της γνώσης, η αύξηση της εμπειρίας και η διατήρηση της αποκτηθείσας γνώσης. Τα χαρακτηριστικά αυτά καλλιεργούνται πραγματοποιώντας εκπαιδευτικές συναντήσεις μία φορά το μήνα επί 5 ή 6 μήνες, υπό τη μορφή εργαστηρίων. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Βασίζεται στη φιλοσοφία με την οποία χτίζονται οι διαφημιστικές εκστρατείες και στον τρόπο που διαμορφώνεται η καμπύλη της μνήμης, κάτι που υποστηρίζεται επιστημονικά και από πρόσφατη μελέτη του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Η μελέτη αυτή εστιάζει στο θέμα της διατήρησης της αποκτηθείσας γνώσης (Retention of knowledge) μέσω της διαδικασίας μάθησης και στους παράγοντες που εμπλέκονται στην απώλεια γνώσης (Forgetting Phenomenon).

– Ο τρίτος άξονας είναι η μετατόπιση, γνωστή και ως shifting. Είναι αυτό που στην OTEAcademy λέμε: «Γίνομαι κάθε μέρα καλύτερος!». Η εκπαίδευση ενηλίκων μπορεί και προσφέρει έργο στη συστηματική και σταδιακή βελτίωση των ανθρώπων με μικρά βήματα, κάθε μέρα. Δεν στοχεύει στην αλλαγή της προσωπικότητας, αλλά στη μετατόπιση των συνηθειών ή και των ενδιαφερόντων.

Οι τρεις αυτοί άξονες, σηματοδοτούν την υπεροχή και την αποτελεσματικότητα του εκπαιδευτικού μοντέλου της OTEAcademy. Η δια βίου εκπαίδευση, παρόλο που είναι μια έκφραση χιλιοειπωμένη, στην OTEAcademy γίνεται πράξη ακόμα και στους δύσκολους καιρούς της εποχής μας, μέσα από τον ικανοποιημένο εκπαιδευόμενο, τη συστηματική και σταδιακή βελτίωση των γνώσεων και δεξιοτήτων του, δημιουργώντας δυναμική μετατόπισης προς την κατεύθυνση που ορίζει η διοίκηση. Όσον αφορά σε κάτι εξαιρετικά σημαντικό αυτή την εποχή, στην αποτελεσματικότητα του R.O.I., ίσως να είμαστε ο μοναδικός εκπαιδευτικός φορέας, που έχει αναπτύξει και εξελίξει ένα μοντέλο ανταμοιβής που βασίζεται στην αποδοτικότητα της εκπαίδευσης το P.U.Re, το οποίο σημαίνει «Pay Upon Results».

Είμαστε τόσο σίγουροι για την αποτελεσματικότητα της δουλειάς μας σε θέματα πωλήσεων και marketing ώστε να «ρισκάρουμε» την αμοιβή μας, να πληρωθούμε δηλαδή βάσει αποτελεσμάτων. Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι η εκπαίδευση πρέπει να είναι ουσιαστική, πρακτική και άμεσα αποτελεσματική. Τόσο ο εκπαιδευόμενος, όσο και η διοίκηση, θα πρέπει να εισπράττουν τα οφέλη της επαγγελματικής εκπαίδευσης, άμεσα. Οι διευθυντές των εταιρειών πρέπει να γνωρίζουν ότι η ιδανικότερη ίσως στιγμή για κάποιον να επενδύσει στην εκπαίδευση των ανθρώπων του είναι η περίοδος κρίσης. Η εκπαίδευση αυτή καθεαυτή, σαν απόλυτο κόστος είναι οριακή σε σχέση με τα υπόλοιπα μεγέθη της εταιρείας για αυτό και τους προτρέπω να δουν την επαγγελματική εκπαίδευση με άλλο μάτι όσο οι δύσκολες εποχές διαρκούν.

Νέα καινοτόμα προϊόντα από την OTEAcademy
Θα ήθελα να αναφερθώ, τέλος, σε δύο καινοτόμα προϊόντα, τα οποία έχει δημιουργήσει η OTEAcademy.

To OTEAcademy A.R.T. (Advances Real Teamwork) αποτελεί ένα ζωντανό και φρέσκο εργαστήρι συλλογικότητας και δημιουργίας στο οποίο «χρησιμοποιείται» η τέχνη για να προωθηθεί η ομαδικότητα.

Το S.T.A.R.S (Systematic Training Approach to Raise Sales) αποτελεί μία διαδραστική πλατφόρμα ασύγχρονης e-learning εκπαίδευσης, ειδικά σχεδιασμένη για εταιρείες που διαθέτουν σημεία λιανικής πώλησης, καθώς βελτιστοποιεί τα αποτελέσματα σημείων πώλησης με χαμηλή επισκεψιμότητα και μεγιστοποιεί τα οφέλη των καταστημάτων με υψηλή εποχικότητα.

Η OTEAcademy τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει το φάσμα δραστηριοποίησής της παρέχοντας πλέον επίκαιρη επαγγελματική εκπαίδευση και σε εμπορικά θέματα. Βρίσκεται στα βόρεια της Αττικής και ίσως έχει τις αρτιότερες επαγγελματικές εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις στο λεκανοπέδιο. Προσδοκία όλων μας στην OTEAcademy είναι να έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε έμπρακτα αυτά που πρεσβεύουμε, ότι η επαγγελματική εκπαίδευση και μπορεί και πρέπει να αποτελεί μοχλό ανάπτυξης της κάθε επιχείρησης.

Η OTEAcademy
Η OTEAcademy, μέλος του ομίλου εταιρειών ΟΤΕ, ιδρύθηκε το 2005 και έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού με την παροχή πρωτοποριακών εκπαιδευτικών υπηρεσιών. Στόχος της OTEAcademy είναι να προσφέρει εκπαιδευτικές λύσεις που απαντούν με ολοκληρωμένο τρόπο στα επιχειρηματικά ζητούμενα των εταιρειών και παράλληλα ο επαγγελματίας με τη συστηματική απόκτηση γνώσεων να γίνεται καλύτερος και να ζει καλύτερα. Έως σήμερα, η OTEAcademy έχει πραγματοποιήσει πάνω από 3.000 εκπαιδευτικά προγράμματα Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Πωλήσεων και Διοίκησης στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.