Σε μια χρονιά, όπου η πανδημία διατάραξε τις ισορροπίες σχεδόν σε όλες τις αγορές, οι εταιρείες της αυτοκίνησης, οραματιζόμενες την post-Covid επιχειρηματική τους συνέχεια, προσαρμόστηκαν γρήγορα και ευέλικτα στις απαιτήσεις της νέας εποχής. Μετέτρεψαν τις δυσκολίες σε προκλήσεις, χειρίστηκαν και χειρίζονται σωστά την έκτακτη κατάσταση και προσβλέπουν στις ευκαιρίες που αναμένεται να παρουσιαστούν μετά το ορατό πλέον τέλος της πανδημίας.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η απονομή των Mobility Awards 2021, τα οποία διοργάνωσε η Boussias, αναδεικνύοντας εκείνες τις εταιρείες στον κλάδο της αυτοκίνησης, οι οποίες, παρά τις έντονες επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19, επέδειξαν ευελιξία και στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, αντιμετωπίζοντας τις προσκλήσεις και αποδεικνύοντας ότι είναι νικητές, παρά τις όποιες αντιξοότητες.

Στη φετινή διοργάνωση για την αυτοκίνηση, αναδείχθηκαν καινοτόμες πρακτικές, τεχνολογίες και εφαρμογές επιχειρήσεων του κλάδου, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς leasing, rental, fleet management, innovation κ.ά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του Εργαστηρίου Κυκλοφοριακής Τεχνικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, την επιστημονική υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και την Τιμητική υποστήριξη της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος και του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων. Χορηγοί Επικοινωνίας υπήρξαν τα Car and Driver, Carselectric.gr, Gocar.gr, Motori.gr, Efsyn.gr και Naftemporiki.gr.

«ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ»
Το συγχαρητήριο μήνυμά του έστειλε ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Γιώργος Γιαννής, Διευθυντής του Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στους νικητές, ενθαρρύνοντάς τους να συνεχίσουν με την ίδια ορμή και δημιουργικότητα τη δουλειά τους. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τη φετινή συμμετοχή πολλών και εξαιρετικών πρακτικών του κλάδου. Το μέλλον είναι εδώ, υποσχόμενο ελευθερία στη μετακίνηση με εξατομικευμένο, βιώσιμο και ασφαλή τρόπο».

ΤΡΕΙΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ OF THE YEAR ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ
Στο πλαίσιο των Mobility Awards 2021, 3 ήταν οι εταιρείες, οι οποίες απέσπασαν τις κορυφαίες διακρίσεις της χρονιάς στην κατηγορία τους, καθώς συγκέντρωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες. Συγκεκριμένα:

  1. Leasing Company of the Year αναδείχθηκε η Avis,
  2. Rental Company of the Year αναδείχθηκε η Sixt Rent a Car και
  3. Motorway of the Year αναδείχθηκε η Ολυμπία Οδός.

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ PLATINUM KAI GOLD ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Με τα σημαντικά Platinum και Gold βραβεία διακρίθηκαν επτά εταιρείες. Στην κατηγορία Leasing, Gold βραβείο απέσπασε η Avis στις ενότητες Green Initiative και Risk Management. Στην ίδια κατηγορία, στην ενότητα Cost Reduction, το Gold κέρδισε η Arval Hellas.

Στην κατηγορία Rental, Gold βραβείο απέσπασε η Sixt σε 3 ενότητες και, συγκεκριμένα, στις Customer Service, Green Initiative και Accident Management. Στην κατηγορία Innovation & Convenience, Gold διάκριση απέσπασαν οι Cityzen Parking & Services στην ενότητα Smart Parking και Carge στην ενότητα EV Charging.

Επιπλέον, στην κατηγορία Innovative Road Infrastructure, Platinum διάκριση απέσπασε η Ολυμπία Οδός μετην υψηλότερη βαθμολογία στην ενότητα.

Παράλληλα, Gold διάκριση απέσπασαν οι εταιρείες: Νέα Οδός-Ιονία Οδός στην ενότητα Motorways Customer Service, και, στην ενότητα Motorway Safety, Νέα Οδός και Ολυμπία Οδός. Τέλος, στις ενότητες Motorway Management Systems και Motorway Environmental Management το Gold κέρδισε η Ολυμπία Οδός.

Κοινό παρονομαστή αποτελούν η καινοτομία, η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας και, πάνω από όλα, η σύνδεση με τον πελάτη και η βέλτιστη εξυπηρέτησή του, στο όραμα και την αποστολή των εταιρειών, οι οποίες απέσπασαν τις υψηλές διακρίσεις των of the year βραβείων, στο πλαίσιο των Mobility Awards 2021. Επιπλέον, συμφώνησαν ότι η αλλαγή και η εξέλιξη προέρχεται από τις σχέσεις με το κοινότους, το οποίο καθορίζει τον σχεδιασμό τόσο της στρατηγικής, όσο και τον προϊόντων τους.

LEASING COMPANY OF THE YEAR

«ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΗ Η ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ»
«Η διάκριση της Avis, ως Leasing Company of the Year, στα Mobility Awards 2021, επισφραγίζει τη θέση μας στην κορυφή για μια ακόμη χρονιά και, μάλιστα, σε μια πρωτοφανή συγκυρία για τη χώρα μας και τον κόσμο. Ευχαριστώ τους ανθρώπους μας και τους συνεργάτες μας για τη δέσμευσή τους στη στρατηγική και τις προτεραιότητές μας, παρά τις αντιξοότητες, και, βεβαίως, τους πελάτες μας, οι οποίοι μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους. Στην Avis, η συνεχής καινοτομία, η αξιοποίηση της τεχνολογίας και η βέλτιστη εξυπηρέτηση και απόλυτη ικανοποίηση των πελατών μας αποτελούν δέσμευση και υπόσχεση».
Ανδρέας Ταπραντζής, Διευθύνων Σύμβουλος, Avis

MOTORWAY OF THE YEAR, PLATINUM: INNOVATIVE ROAD INFRASTRUCTURE

«ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ»
«Για όσους εργαζόμαστε στην “αθέατη” πλευρά ενός έργου υποδομής, η βράβευση για τη δουλειά μας είναι ηθική ικανοποίηση και κίνητρο για να συνεχίσουμε. Στην Ολυμπία Οδό, εδώ και καιρό, μοιραζόμαστε ένα όραμα που πηγαίνει πέρα από την αρχική αποστολή μας “να εξασφαλίζουμε προσβασιμότητα σε πόλεις και χωριά”, και συναντά τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Χτίζουμε καθημερινά σχέσεις εμπιστοσύνης με τους οδηγούς και τους κατοίκους των περιοχών, από τις οποίες διέρχεται ο αυτοκινητόδρομος. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες και σχεδιάζουμε αναλόγως τα νέα μας προγράμματα. Χθες ήταν ηχιλιομετρική χρέωση, αύριο θα είναι προγράμματα για τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος. Η διάκριση “Αυτοκινητόδρομος της χρονιάς”, για εμάς, μεταφράζεται ως “Ο δικός μας δρόμος”, ο δρόμος που πορευόμαστε μαζί με χιλιάδες ταξιδιώτες!».
Γιώργος Πατεράκης, Πολιτικός Μηχανικός, Asset & Design Manager, Ολυμπία Οδός ΑΕ

RENTAL COMPANY OF THE YEAR

«ΚΑΘΕ “ΕΜΠΟΔΙΟ” ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ»
«Η Sixt, κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών mobility, έλαβε την ανώτατη διάκριση στην κατηγορία Rental Company of the Year, ενώ, παράλληλα, απέσπασε σημαντικά βραβεία και στις κατηγορίες: Customer Service, Green Initiative, Accident Management και Remarketing. Η όρεξη για δουλειά και η δοκιμή νέων ιδεών, είναι αυτό που μας χαρακτηρίζει, ακόμα και αν, κάποιες φορές, έρχεται σε αντίθεση με τον παλιό και δοκιμασμένο τρόπο του “επιχειρείν” στην αγορά μας. Οι πελάτες μας βρίσκονται σταθερά στο επίκεντροτων δραστηριοτήτων μας και η κάλυψη των αναγκών τους μας κάνει δημιουργικούς και μας δίνει την ώθηση να εξελιχθούμε.

Για εμάς, κάθε “εμπόδιο” είναι αφορμή για αλλαγή και ευκαιρία για εξέλιξη. Γι’ αυτό και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, όταν αξιολογούμε σωστά και εγκαίρως τις συνθήκες και τοποθετούμαστε με επιτυχία. Και επειδή, η εξέλιξη είναι στο DNA μας, η ομάδα της Sixt επιφυλάσσει πολλά και ευχάριστα νέα το επόμενο διάστημα. Ευχαριστούμε θερμά την κριτική επιτροπή για την αναγνώριση των προσπαθειών μας και, φυσικά, την εταιρεία Boussias για τη θεσμοθέτηση τέτοιων βραβείων».
Γιώργος Λειβαδίτης, Head of Business Development, Sixt