Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου η εντυπωσιακή τελετή απονομής βραβείων του θεσμού Mobile Excellence Awards, που διοργάνωσε για τρίτη συνεχή χρονιά η BOUSSIAS σε συνεργασία με το Εργαστήριo Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την τελετή απονομής, που έλαβε χώρα στο μοναδικής αρχιτεκτονικής και αισθητικής κτίριο του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου και παρακολούθησαν περισσότερα από 300 στελέχη του οικοσυστήματος του mobile business & marketing, άνοιξε με χαιρετισμό ο Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος του ΣΕΒ. Από τις στιγμές που ξεχώρισαν, ήταν η απονομή των τιμητικών βραβείων σε ανθρώπους που έβαλαν το δικό τους στίγμα στην εξέλιξη του ευρύτερου κλάδου των κινητών επικοινωνιών. Πιο αναλυτικά, μετά από επιλογή της Επιτροπής Αξιολόγησης των Mobile Excellence Awards, τιμητικά βραβεία δόθηκαν στους κκ.:
– Στέφανο Μάνο, Υπουργό Εθνικής Οικονομίας το 1992 οπότε και έλαβε χώρα η πρώτη δημοπρασία των αδειών κινητής τηλεφωνίας.
– Εμμανουήλ Γιακουμάκη, νυν Καθηγητή και Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) την πενταετία 2000 – 2005, οπότε και θεσπίστηκαν τα θεμέλια για την αποτελεσματική λειτουργία της απελευθερωμένης αγοράς.
– Γιώργο Κορωνιά, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Vodafone – Panafon από το 1992 έως το 2008 για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη της αγοράς από το ρόλο του ως ανώτατο στέλεχος.

Για πρώτη φορά στα βραβεία, αναδείχθηκε επιπλέον η νεανική καινοτομία καθώς δόθηκε τιμητικό βραβείο στη διεθνώς διακεκριμένη ομάδα ParkAllou που αποτελείται από φοιτητές του ΟΠΑ. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, έλαβαν βραβεία εταιρείες και brands που ξεχώρισαν για τις καλές πρακτικές που χρησιμοποίησαν στο χώρο του mobile business & marketing, για την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών σε εξειδικευμένες εφαρμογές, την έμφαση στην πελατοκεντρικότητα και την εισαγωγή καινοτομίας σε προϊόντα και υπηρεσίες.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΩΝ µΕ ΤΙµΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
Στέφανος Μάνος, πρώην Υπουργός Εθνικής Οικονομίας

«Ευχαριστώ θερμά την επιτροπή και τους διοργανωτές για την αποψινή τιμητική μου βράβευση. Έχω μια παρότρυνση προς όλους τους Έλληνες και δη τη νέα γενιά: Μην φοβάστε το καινούριο! Να είστε δεκτικοί στο νέο, μην φοβάστε να δοκιμάζετε και να τολμάτε, καθώς επίσης να μην μπαίνετε ως εμπόδιο στην εξέλιξη και την ανάπτυξη! Να έχετε το θάρρος και τη δημιουργικότητα να “σπάτε” δεσμά που χρονίζουν οι ανεδαφικές παραδόσεις. Πάντοτε κινούμουν με βάση αυτές τις αρχές, κάτι που απέδειξα και το 1992 όταν και υπέγραψα για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού δημοπράτησης των αδειών της κινητής τηλεφωνίας».

Εμμανουήλ Γιακουμάκης, Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), πρώην Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)
«Είμαι ευτυχής για τη σημερινή μου βράβευση, καθώς ορισμένοι αποδεικνύουν πως στη χώρα μας υπάρχει μνήμη… Κατά τη διάρκεια της θητείας μου στην ΕΕΤΤ κινήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες ώστε η απελευθέρωση της αγοράς των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα να αποτελέσει πραγματικότητα. Γεγονός που βοήθησε ώστε σήμερα να βιώνουμε την εκρηκτική ανάπτυξη του κλάδου των τηλεπικοινωνιών που καθοδηγεί και μια σειρά από εξελίξεις στον ευρύτερο επιχειρηματικό τομέα. Πάντοτε απαιτείται σχέδιο αλλά και οι κατάλληλοι άνθρωποι που θα αναλάβουν να το υλοποιήσουν. Ταυτόχρονα, απαραίτητη κρίνεται και η ξεκάθαρη πολιτική στόχευση και βούληση, καθώς επίσης και να είμαστε “ανοικτοί” στο να μαθαίνουμε και να αξιοποιούμε τις εμπειρίες άλλων».

Γιώργος Κορωνιάς, πρώην Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, VODAFONE
«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος για την αποψινή βράβευση. Και για αυτό ευχαριστώ πολύ την οργανωτική επιτροπή των Mobile Excellence Awards 2017. Μέσω αυτής, αντανακλώνται οι συνεργάτες, τα στελέχη και οι άνθρωποι της Panafon και εν συνεχεία της Vodafone, που αποτέλεσαν τον κινητήριο μοχλό των όσων καταφέραμε να πετύχουμε μαζί! Πέρα από τις πολλαπλές υπεραξίες που δημιουργήθηκαν, εμπλουτίστηκε και το δυναμικό του management της χώρας μας, καθώς όλοι μας βρεθήκαμε σε ένα εντελώς καινούριο επιχειρηματικό τοπίο, στο οποίο και καλούμασταν να δημιουργήσουμε εκ του μηδενός μια νέα αγορά, με νέους κανόνες, πρωτόγνωρα προϊόντα, λειτουργίες και εμπειρίες. Ανέκαθεν ήμουν θιασώτης της λογικής πως το μέλλον θα είναι ασύρματο. Σήμερα, είμαι ευτυχής που όχι μόνο είχα κάνει τη σωστή πρόβλεψη, αλλά που η πραγματικότητα ξεπέρασε τη θεωρία, σχηματοποιώντας μια ιδιαίτερα δυναμική, τεχνολογικά εξελιγμένη και πρωτοπόρο αγορά που σηματοδοτεί το παρόν και προδιαθέτει ευνοϊκά το μέλλον της πατρίδας μας».

Χαιρετισμός
Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος του ΣΕΒ
«Χαίρομαι ιδιαίτερα για την παρουσία μου κατά την αποψινή απονομή, για μια σειρά από λόγους. Αρχικά, είχα την ευκαιρία να απονείμω προσωπικά στον κ. Μάνο το βραβείο για την καθοριστική του συμβολή στο άνοιγμα της αγοράς της κινητής τηλεφωνίας. Εν συνεχεία, είμαι εξαιρετικά χαρούμενος για την πρόοδο που έχει καταφέρει να πετύχει τα τελευταία χρόνια ο χώρος της κινητής τηλεφωνίας και το αποτύπωμα που έχει αφήσει στο σύγχρονο επιχειρηματικό γίγνεσθαι. Τέλος, ως Πρόεδρος του ΣΕΒ, είμαι αισιόδοξος από την παρουσία τόσων εταιρειών στην αποψινή εκδήλωση, καθώς αποδεικνύουν στην πράξη πως σε συγκεκριμένες αγορές οι ελληνικές επιχειρήσεις δύναται να κινούνται με βάση τα διεθνή στάνταρντ ποιότητας, αναδεικνύοντας την καινοτομία και την πρωτοπορία των προτάσεων, λύσεων και προϊόντων τους».

Τιμητικό βραβείο νεανικής καινοτομίας
Μια από τις ξεχωριστές στιγμές της βραδιάς ήταν η βράβευση της ομάδας ParkAllou από τη Λίτσα Παναγιωτοπούλου, πρόεδρο του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ). H ομάδα του «ParkAllou» αποτελείται από τους Άννα-Εμμανουέλα Τσιμπλακάκη (CEO), Παναγιώτη Γεωργόπουλο (CCO) , Αλέξανδρο Πανταζόπουλο (CFO) και Ελευθέριο Πατρίκη (CTO), φοιτητές του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. H ομάδα εργάστηκε και δημιούργησε υπό την καθοδήγηση του κ. Γεώργιου Δουκίδη, καθηγητή του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και Διευθυντή του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN).

Ο σκοπός του ParkAllou είναι να κάνει τη ζωή των ατόμων με κινητικές δυσκολίες (τόσο των κατοίκων της Ελλάδας, όσο και των τουριστών) ευκολότερη, διευκολύνοντας τη μετακίνησή τους μέσα στις πόλεις. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από 2 άξονες.
Αρχικά, μέσω της εφαρμογής ParkAllou, δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να καταγγέλλουν περιστατικά παράνομου-αντικοινωνικού παρκαρίσματος σε σημεία πρόσβασης για ΑμεΑ (ράμπες, διαβάσεις, πεζοδρόμια). Επιπλέον, τα ΑμεΑ, μέσω της εφαρμογής, θα είναι σε θέση να ενημερώνονται για τα προσβάσιμα σημεία (καφέ, εστιατόρια, ιατρεία), που εμφανίζονται στον χάρτη της εφαρμογής μας.

Ακόμα, θα μπορούν να δουν και να αποδεχτούν προσφορές ειδικά για αυτούς, από τα συνεργαζόμενα καταστήματα. Σε δεύτερη φάση, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Internet of Things για τον εντοπισμό εμποδίων σε σημεία πρόσβασης για άτομα με κινητικά προβλήματα, θα παρέχεται πλοήγηση μέσα στην πόλη σε πραγματικό χρόνο, με δυνατότητα επανυπολογισμού της διαδρομής σε περίπτωση ύπαρξης εμποδίου. Οι παραβιάσεις σε κάθε περίπτωση θα αποστέλλονται στη δημοτική αστυνομία προς επίλυση. Ο δεύτερος άξονας είναι ο εντοπισμός παράνομου παρκαρίσματος σε ιδιωτικά πάρκινγκ (supermarket, malls, δημόσιους χώρους) σε θέσεις ΑμεΑ.

Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση της ίδιας Internet of Things τεχνολογίας, σε συνδυασμό με τη χρήση barcode, για την ταυτοποίηση του οχήματος ΑμεΑ. Σημειωτέο ότι το ParkAllou πήρε το πρώτο βραβείο στο φοιτητικό διαγωνισμό ψηφιακής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας «JA Start Up 2017», ενώ διακρίθηκε και στον Ευρωπαϊκό Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Europe «Εnterprise Challenge 2017» που πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι στις 28-30 Ιουνίου 2017.


Λίτσα Παναγιωτοπούλου, Πρόεδρος Σωματείου Επιχειρηματικότητας
Νέων, ΣΕΝ
«Συγχαρητήρια για την εκδήλωση, ήταν πολύ καλά οργανωμένη και με το σωστό τρόπο, ξεκινώντας με τους πρωτεργάτες των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, οι οποίο παρέδωσαν τη σκυτάλη στη νέα γενιά που συνεχίζει αυτή την ιστορία, αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους που βραβεύτηκαν. Εκδηλώσεις όπως αυτή δίνουν μια καινούρια ώθηση, σε όλους όσους προσπαθούν ώστε να προχωρεί η τεχνολογία και να εξελίσσεται μαζί της και η κοινωνία. Η επιβράβευση των προσπαθειών μάς ικανοποιεί και μας δίνει το κουράγιο για να συνεχίσουμε και να κάνουμε κάτι ακόμα καλύτερο. Συγχαρητήρια, επίσης στα παιδιά του Parkallou, που ευαισθητοποιήθηκαν και αξιοποίησαν την τεχνολογία (IoT), ώστε να τους ευαισθητοποιήσουν όλους και να μην παρκάρουν εκεί που δεν θα έπρεπε.

Γι’ αυτό δημιούργησαν αυτό το «έξυπνο» κολωνάκι, που όταν πάει κανείς να παρκάρει σε σημείο που παρεμποδίζει την πρόσβαση των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, αυτό δραστηριοποιείται, ενημερώνει τη δημοτική αρχή, φροντίζοντας ώστε να μην παρκάρει κανείς εκεί που δεν έχει δικαίωμα. Η Ένωση των Δήμων και ο κύριος Πατούλης έχουν δηλώσει ότι θα προωθήσουν αυτό το σύστημα σε όλους τους Δήμους, διότι είναι κάτι που θα βοηθήσει πολύ όλη την κοινωνία. Το Parkallou θα αναβαθμιστεί και θα εξοπλιστεί στο μέλλον με ακόμα περισσότερες δυνατότητες».

ΟΙ «GRAND» ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Στην κορύφωση της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν έξι Grand Awards, στις εταιρείες που συγκέντρωσαν περισσότερα από τέσσερα βραβεία συνολικά, δύο εκ των οποίων τουλάχιστον ήταν Gold. Η απονομή τους έγινε από τον Γιάννη Σύρρο, Γενικό Διευθυντή ΣΕΠΕ και Αντιπρόεδρο για την Ευρώπη WITSA.

Σωτήρης Κυριάκος, Διευθυντής, Διεύθυνση Εναλλακτικών Δικτύων, Alpha Bank: «Ευχαριστούμε πολύ τους διοργανωτές και την επιτροπή για τη σημερινά βραβεία, ένα μεγάλο μπράβο για όλη την ομάδα, για όσους είναι εδώ και για όσους δεν είναι εδώ. Για την Alpha Bank τα βραβεία είναι μεγάλη τιμή, αλλά και μια μεγάλη πρόκληση για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε καινοτόμες και χρήσιμες υπηρεσίες στους πελάτες μας».

Γιώργος Τσώνης, Executive Director Network Planning & Devops Σταθερής & Kινητής, COSMOTE
“Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους της COSMOTE, για τις πολλές και σημαντικές διακρίσεις».

Σταύρος Πέτρουλας, Διευθυντής Ψηφιακών Καναλιών, Εθνική Τράπεζα «Πίσω από κάθε επιτυχία μας κρύβεται η ομαδική δουλειά και οι συνεργάτες μας»

Κωστής Πάικος, Group Digital Banking, Εurobank
«Τα Mobile Excellence Awards δίνουν την ευκαιρία στους δημιουργούς καινοτόμων κινητών εφαρμογών να προβάλουν τις δουλειές τους, ενώ παράλληλα, επιτρέπουν στο εγχώριο mobile οικοσύστημα να αναδείξει τη δυναμική και τις προοπτικές του. Συγχαρητήρια σε όλους»

Πάνος Μπάσιος, Digital Services Team Head, OΠΑΠ
 «Καταφέραμε να κάνουμε την τεχνολογία mobile επίκεντρων μεγάλων επικοινωνιακών καμπανιών του οργανισμού και το βραβείο αυτό αποτελεί την επιβράβευση των προσπαθειών μας».

Παύλος Καλενδέρογλου, CEO, Threenitas
«Είναι ιδιαίτερα τιμητικό να παραλαμβάνουμε αυτό το βραβείο, δίπλα στις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες και θα θέλαμε περισσότερες εταιρείες που υλοποιούν τέτοια έργα για τους πελάτες τους να παραλάμβαναν αντίστοιχα βραβεία. Ευχαριστώ την κριτική επιτροπή για όλα τα βραβεία, ευχαριστώ την ομάδα και τους συνεργάτες μας που μαζί πετυχαίνουμε τους στόχους της εταιρείας, ευχαριστώ, τέλος τους πελάτες μας, χωρίς την εμπιστοσύνη των οποίων δεν θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε όλα αυτά τα έργα».

Γιάννης Σύρρος, Γενικός Διευθυντής ΣΕΠΕ και Αντιπρόεδρος για την Ευρώπη WITSA
«Τα Mobile Excellence Awards αποτελούν έναν αναγνωρισμένο και καταξιωμένο θεσμό για το mobile business και το marketing. Η τρίτη διαδοχική επιτυχής οργάνωση τους ανέδειξε έργα, εταιρείες και brands τα οποία διακρίθηκαν για την πρωτοπορία, την καινοτομία, την αποτελεσματικότητα και την προσφορά τους για τους πελάτες τους, την κοινωνία αλλά και τις ίδιες τις επιχειρήσεις. Ο αριθμός αλλά και η ποιότητα των συμμετοχών φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία και ταυτόχρονα ανέδειξε την εκρηκτική δυναμική του κλάδου στη χώρα μας. Οι εφαρμογές και η τεχνολογική εξέλιξη προϊόντων και υπηρεσιών αποτελούν κρίσιμους συμμάχους για κάθε επιχείρηση σε όλους τους τομείς πλέον, τόσο για την απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος όσο και την επιχειρηματική ανάπτυξη. Παράλληλα, η διάκριση, για πρώτη χρονιά, της νεανικής καινοτομίας είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία που αναδεικνύει τη δημιουργικότητα, τις προσπάθειες και τις ιδέες των νέων μυαλών της χώρας. Θερμά συγχαρητήρια τόσο στους διακριθέντες, αλλά και σε όσους συμμετείχαν και είμαι βέβαιος πως η επόμενη διοργάνωση το 2018 αναμένεται με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον».

Τα κορυφαία βραβεία
Τα κορυφαία βραβεία είναι αυτά που πήραν την υψηλότερη βαθμολογία κατά την αξιολόγηση. Η απονομή τους έγινε από τον Γιώργο Δουκίδη, Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής.

ΚΩΔΙΚΑΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, VODAFONE
Μια έξυπνη ιστορία κινούμενων σχεδίων, που ανέπτυξε η Vodafone και δίνει απλές συμβουλές για όλους όσους χρησιμοποιούν έξυπνες συσκευές, πλοηγούνται στο Διαδίκτυο και επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που του προσφέρει ο ψηφιακός κόσμος. Αποτελεί μέρος της σημαντικής προσπάθειας της εταιρείας για ολοκληρωμένη ενημέρωση, για κάθε ενδιαφερόμενο για θέματα υπεύθυνης και ασφαλής χρήσης του κινητού τηλεφώνου και του Διαδικτύου, ενώ περιλαμβάνει το έντυπο Οδηγός για Γονείς, την υπηρεσία Vodafone Securenet, εκπαιδευτικά εργαλεία κατά του cyber bulling και πολλά άλλα.


Άννα Θεοδώρου, Τμήμα Εταιρικής Ασφάλειας, Ρίσκου και Συμμόρφωσης / Ασφάλεια Πληροφοριών & Διαχείριση της Απάτης, Vodafone: «Ευχαριστούμε για την τιμητική αυτή διάκριση, εκ μέρους όλων των εργαζομένων στην Vοdafone και των συνεργατών μας γιατί πρόκειται για μια ομαδική δουλειά. Δέσμευσή μας η συνεχή ενημέρωση των χρηστών έξυπνων συσκευών και η προστασία των προσωπικών τους δεδομένων».

CITYZEN APP, NOVELTECH
Το app CityΖen αποτελεί μια νέα προσέγγιση στον τρόπο που ένας δήμος ή Περιφέρεια παρέχει υπηρεσίες προς τους πολίτες. Δεν εστιάζει απλά στην υποβολή παραπόνων και αναφορών, αλλά αποτελεί ένα ουσιαστικό κανάλι αμφίδρομης επικοινωνίας με τους Δημότες. Στόχος είναι να ενεργοποιήσει τους Δημότες όσον αφορά τη συμμετοχή στην καθημερινή λειτουργία του Δήμου και τη βελτίωση των υπηρεσιών. Να ενημερώσει και να παρέχει χρήσιμες υπηρεσίες, να ακούει την άποψή τους και να αποτελέσει το σημείο καθημερινής και άμεσης επαφής με το Δήμο, με εύκολο και άμεσο τρόπο μέσω του κινητού.

Γιάννης Χαραλαμπάκης, CEO, ΝοvelTech: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς η σημερινή βράβευση, βράβευση η οποία δεν θα μπορούσε να έχει έρθει αν δεν υπήρχε η σκληρή δουλειά από τους συνεργάτες μου, οι οποίοι τα τελευταία δύο χρόνια ασχολούνται με το Citizen app. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Δήμους που μας έχουν εμπιστευτεί, έχουν εμπιστευτεί την προσπάθεια που έχουμε κάνει και υποσχόμαστε ότι στο μέλλον θα προσθέσουμε καινούργιες δυνατότητες, ώστε να γίνει ακόμα καλύτερo το app».

ΛΟΓΟΜΕΤΡΟ, INTE*LEARN
Το Λογόμετρο είναι ένα πρωτότυπο εργαλείο γλωσσικής αξιολόγησης, που αποτελεί τη βάση για τον έγκυρο και έγκαιρο εντοπισμό παιδιών ηλικίας 4-7 ετών, που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης γλωσσικών διαταραχών ή δυσκολιών στη μάθηση του γραπτού λόγου. Είναι αποτέλεσμα έρευνας πέντε πανεπιστημιακών καθηγητών και αποτελεί το πρώτο και μοναδικό ψυχομετρικό εργαλείο γλωσσικής αξιολόγησης, σταθμισμένο στην Ελλάδα. Αποτελεί μια καινοτομία στο χώρο των αξιολογητικών εργαλείων, καθώς όλες οι εργασίες χορήγησης, βαθμολόγησης και έκδοσης αποτελεσμάτων γίνονται με ψηφιακά μέσα, από την εφαρμογή και το mobile app. Ήδη χρησιμοποιείται από εκατοντάδες ψυχολόγους-εκπαιδευτές.

Μαρία Καραβελάκη, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Inte*Learn: «Το ψυχομετρικό εργαλείο Λογόμετρο αποτελεί κοινή προσπάθεια δύο ομάδων. Της επιστημονικής ομάδας που το σχεδίασε και το στάθμισε σε όλη την Ελλάδα σε πάνω από 1.000 παιδιά και της ομάδας της Inte*Learn, που υλοποίησε την εφαρμογή και την κυκλοφόρησε στην αγορά. Ευχαριστούμε και θεωρούμε ότι ο θεσμός των Mobile Excellence Awards με αυτόν τον τρόπο πιστοποιεί και υποστηρίζει το Λογόμετρο, ως ένα εργαλείο απαραίτητο για την εκπαιδευτική διαδικασία».

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ 11 ΑΠΟ ΤΑ 40 ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, COSMOTE
Τα δίκτυα 5G αποτελούν σημαντική προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η χρηματοδότηση σχετικών έργων έχει ένα κοινό στόχο. Tην προτυποποίηση των τεχνολογιών 5G και την ανάδειξη των τεχνολογικών υποδομών που θα υποστηρίζουν μέχρι το 2020 τις αυξημένες απαιτήσεις πληθώρας τομέων κάθετων αγορών. Αυτό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την COSMOTE είναι ότι το ποσοστό συμμετοχής της COSMOTE στο σύνολο των ερευνητικών έργων είναι 25% (11 από τα 40 έργα) και είναι το υψηλότερο που έχει επιτευχθεί ποτέ από mobile operator σε όλη την Ευρώπη.

Γιώργος Λυμπερόπουλος, Υποδιευθυντής Έρευνας & Ανάπτυξης Σταθερής & Κινητής, COSMOTE: «Ευχαριστούμε την κριτική επιτροπή για την τιμητική αυτή διάκριση. Στον όμιλο ΟΤΕ, όπως γνωρίζετε, οραματιζόμαστε ένα καλύτερο κόσμο για όλους. Και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μέσω της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Μέσα από τη συμμετοχή μας στα 11 από τα ερευνητικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 5G επιδιώκουμε να επηρεάσουμε τις τεχνολογίες, αλλά και τις υπηρεσίες των δικτύων 5ης γενιάς. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, για την προσήλωσή τους στους στόχους μας, αλλά και την εταιρεία, για την υποστήριξή της ομάδα μας και των δραστηριοτήτων μας».

Γιώργος Δουκίδης, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Βραβείων: «Τα φετινά κορυφαία βραβεία καταγράφουν την ωριμότητα του κλάδου, αφού αναφέρονται στο μέλλον μέσω των καινοτόμων επενδύσεων σε έρευνα και ανάπτυξη (τη μέσω κινητού υπηρεσία Λογόμετρο της Inte*Learn, αποτέλεσμα έρευνας Ελλήνων ακαδημαϊκών για τις γλωσσικές διαταραχές και τη συμμετοχή της Cosmote σε 11 απο τα 40 ευρωπαϊκά ερευνητικά επιδοτούμενα έργα για 5G), αλλά και σε ολοκληρωμένες υπηρεσίες/πρωτοβουλίες κοινωνικής ευαισθησίας (με το CityZen App ως ένα κανάλι αμφίδρομης επικοινωνίας των δημοτών με τις δημοτικές αρχές και τον κώδικα κινητής κυκλοφορίας της Vodafone, στα πλαίσιο της ολοκληρωμένης ενημερωτικής προσπάθειας της εταιρείας για την υπεύθυνη και ασφαλή χρήση του κινητού τηλεφώνου και του Διαδικτύου)».