– Οι τροχοπέδες
Αν δεν «εξουδετερωθούν» οι επιβραδυντικές βόμβες
του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), που μοιάζει να υπάρχουν, για να αναστέλλουν κάθε δημιουργική, καινοτόμο οικονομική ή επιχειρηματική δραστηριότητα, αυτός ο τόπος δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα! Δεν προτείνω φυσικά να στερηθεί ο πολίτης του δικαιώματος προσφυγής στο ΣτΕ, ούτε να θάψουμε στο τσιμέντο την πολιτισμική κληρονομιά μας. Όλα όμως έχουν ένα όριο, αν μη τι άλλο χρονικό. Είναι έγκλημα να καθυστερεί μια επένδυση επί χρόνια, ώσπου να «συνέλθει» το ΣτΕ!

«Κανείς δεν θα θυμόταν τον καλό Σαμαρείτη, αν είχε μόνο αγαθές προθέσεις. Είχε επίσης και λεφτά»!, Margaret Thatcher, π. Πρωθυπουργός Αγγλίας (1925 – )

– Μιθριδατισμός
Ο κ. Θ. Πάγκαλος είναι ένας πανέξυπνος
πολιτικός, που ξέρει να εκμεταλλεύεται περισσότερο από όλους, προς ίδιον πολιτικό όφελος, την παθογένεια του πολιτικού μας συστήματος και τον μιθριδατισμό της κοινωνίας. Συχνά-πυκνά κάνει δήθεν ειλικρινείς, δήθεν τολμηρές δηλώσεις, για τις οποίες σε άλλα δημοκρατικά καθεστώτα, θα είχε τεθεί προ πολλού στο περιθώριο. Θυμίζω ενδεικτικά: «Από το 2000 έως το 2004, διαλύσαμε την Ελλάδα», «Ο Γιωργάκης δεν κάνει για Πρωθυπουργός», «Όλοι μαζί τα φάγαμε»! Ο κ. Θ. Πάγκαλος δεν ήταν «παρατηρητής» των πολιτικών πραγμάτων ούτε όταν συνέβαλλε στη φαυλότητα του «Όλοι μαζί τα φάγαμε», ούτε όταν «διαλύσανε την Ελλάδα»! Αντίθετα, ήταν πάντα από τους πρωταγωνιστές, όπως και σήμερα, που πειθήνια θητεύει υπό τον «ανίκανο», σύμφωνα με τη δική του ρήση, Πρωθυπουργό! Κι όμως το πολιτικό σύστημα τον ανέχεται και τον ανταμείβει και ο λαός τον ψηφίζει! Καλά να πάθουμε!

– Οι διαφθορείς
«Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα»,
φέρεται να δήλωσε ο Πρωθυπουργός μας. Του διέφυγε το γεγονός ότι οι κορασίδες δεν  διαφθείρονται… μόνες τους! Υπάρχει πάντα ένας ή περισσότεροι διαφθορείς, όπως π.χ. ο Αντρέας, ο Κώστας, ο άλλος Κώστας κι ο Γιώργος!

– Μήτρες διαφθοράς
Διαβάστε και θυμώστε:
(Από άρθρο του Π. Μανδραβέλη στην «Καθημερινή» – 7.10.10). Έχουμε και λέμε:
1. Αναλογία ελλήνων δασκάλων προς μαθητές: 1/10. Φινλανδία, ΗΠΑ, 1/15, Γερμανία, Ιαπωνία, Γαλλία, Αγγλία, Αυστραλία, 1/20.
2. Δικηγόροι: ένας, προς 250 κατοίκους! Γερμανία, 1/593, Γαλλία, 1/1.403.
3. Συμβολαιογράφοι: 1/3.466, Γαλλία 1/7.287, Ιταλία 1/12.023, Αυστρία 1/17.926.
4. Φαρμακεία: 1/950 κατοίκους. Βέλγιο 1/2.450. Μέσος όρος Ε.Ε. 1/4.000.
5. Μέσα Ενημέρωσης: Εδώ πια, γίνεται χαμός. Δεκατέσσερις ημερήσιες «αθλητικές» εφημερίδες, έναντι μιας στη Γαλλία και καμιάς στην Αγγλία! Πάνω από 110 κανάλια και 1.200 ραδιοφωνικοί σταθμοί, εκατοντάδες περιοδικά και περιφερειακές εφημερίδες.

Πώς βιοπορίζονται, πώς επιβιώνουν όλοι αυτοί; Μα, χάρη στις πελατειακές σχέσεις, τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Χαριστικές διατάξεις για επαγγέλματα, συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, εκβιασμοί και ρουσφέτια, συντηρούν μια άρρωστη, σάπια οικονομία!

– Όνειδος!
Μόνο τα κανάλια, με τα οποία συνδέεται η οικογένεια,
πρόβαλαν στον βαθμό που το άξιζε, τη μέγιστη συμβολή του Βαρδή και της Μαριάννας Βαρδινογιάννη στην «κατακαημένη» (κυριολεκτικά και μεταφορικά) Ηλεία και τον χώρο υγείας. Ολόκληρο χωριό, τον Μάκιστο, με 70 ολοκαίνουργα σπίτια-κοσμήματα έχτισαν και παρέδωσαν στους δακρυσμένους από ευγνωμοσύνη κατοίκους του. Λίγες μέρες αργότερα εγκαινιάσθηκε το ΠΡΩΤΟ Ογκολογικό Νοσοκομείο για Παιδιά, πάλι με τη φροντίδα κυρίως της κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη. Φθόνος, συμφέροντα και το κυνήγι των ειδήσεων «αίμα-σπέρμα-στέμμα» από τα Μέσα Ενημέρωσης δεν άφησαν χώρο για την παραδειγματική ανάδειξη της ευεργετικής συμβολής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, στο βαριά πάσχον σώμα της κοινωνίας, σε αντίθεση με τους ανεπαρκείς, τσαρλατάνους, πολιτικούς-ιατρούς της.

– Ακρότητες στην Ακρόπολη
Αυτή είναι η πραγματική και πολύ πιο επικίνδυνη κρίση,
που κανένα «Μνημόνιο» δεν μπορεί να λύσει! Η βεβήλωση ιερών συμβόλων και μνημείων, η βάναυση περιφρόνηση αρχών και αξιών, η συστηματική παραβίαση των νόμων ατιμωρητί, η αδιαφορία για τον πλησίον και για τον τόπο. Οι πελατειακές και ανίκανες κυβερνήσεις και όλα τα παραπάνω μαζί οδήγησαν και στο καινούργιο διεθνές ρεζίλεμα της χώρας, με σκηνή του δράματος την Ακρόπολη!

– Τεχνολογικό έπος
Συγκλονιστικό!
Είναι πολύ μακριά μας βέβαια, αλλά η απόσταση δεν απομειώνει καθόλου το έπος της διάσωσης των 33 Χιλιανών ανθρακωρύχων, που αποτελεί «παράσημο ζωής», για τη σύγχρονη τεχνολογία! Ποιος αμφιβάλλει, ότι ακόμη και πριν από μόλις 10-20 χρόνια, αυτοί οι 33 άνδρες θα άφηναν με τραγικό τρόπο την τελευταία πνοή τους μέσα στο έρεβος των στοών! Η τεχνολογία είναι πάντα ΚΑΛΗ, όταν βρίσκεται σε καλά χέρια!