– Πολύ αργά!
«Στηριγμένοι κυρίως,
αν όχι αποκλειστικά, στα έσοδα από τις διαφημίσεις δημιουργήσαμε αδηφάγους “γίγαντες” τόσο στον χώρο του παραδοσιακού Τύπου όσο και στον νεοπαγή τομέα της Τηλεόρασης. Συνηθίσαμε τους αναγνώστες και τους τηλεθεατές στο “τζάμπα”, δώσαμε “δώρα” απατηλά και προσφορές ψευδεπίγραφες. Κατά κανόνα τα χρήματα που εισπράττουν από την κυκλοφορία τους οι εφημερίδες δεν αρκούν για την επιβίωσή τους με τις προδιαγραφές (πολυσέλιδα, πρόσθετα ένθετα, προσφορές ψευδεπίγραφες αλλά και προσφορές πραγματικές) που έχουν καθιερωθεί». Αυτά έγραψε ο μπροστάρης αυτών των τακτικών, κ. Σταύρος Ψυχάρης. Στερνή μου γνώση, να σε είχα πρώτη! Τώρα είναι άχρηστη!

«Ο κόσμος συγχέει αυτά που διαβάζει στις εφημερίδες, με τις πραγματικές ειδήσεις»! A. J. Liebling, Αμερικανός δημοσιογράφος (1904-1963)

– Καλύτερα στην Κύπρο…
«Πολιτικές και προσωπικές ευθύνες»
αποδόθηκαν από τη σχετική εξεταστική επιτροπή στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και στους Υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, για τις αποφάσεις που έλαβαν, σχετικά με την αποθήκευση του εκρηκτικού φορτίου, καταλογίζοντάς τους ανεπάρκεια, ολιγωρία και αμέλεια. Πόσοι από τους έλληνες Πρωθυπουργούς και Υπουργούς επιδεικνύουν κατά συρροή ανεπάρκεια, ολιγωρία και αμέλεια και πόσοι από αυτούς έχουν ποτέ οδηγηθεί γι’ αυτόν τον λόγο στη δικαιοσύνη; Είναι προφανές ότι στην Κύπρο η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη λειτουργούν καλύτερα!

– Τρεις Τρόικες!
Πείτε μου τώρα εσείς, πώς είναι δυνατόν,
όχι να προοδεύσει, αλλά απλώς να λειτουργήσει στοιχειωδώς μια κοινωνία, στην οποία εκκρεμούν 446.145 ποινικές υποθέσεις, 420.000 φορολογικές και 20.000 διοικητικές στο Συμβούλιο της Επικρατείας! Χαρακτηριστικό, εξοργιστικό, επικίνδυνο και ντροπιαστικό παράδειγμα, το γεγονός ότι αφέθηκαν ελεύθεροι οι βασικοί ύποπτοι τρομοκράτες του «Επαναστατικού Αγώνα», Κ. Γουρνάς, Ν. Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα, επειδή πέρασε άπρακτο το νόμιμο 18μηνο της προφυλάκισής τους, χωρίς να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο!

– Το απαγορεύει το ΚΚΕ!
Όσοι είναι πάνω από 50 ετών, σίγουρα θυμούνται
κάποιες υπεύθυνες ελληνικές κυβερνήσεις, που σέβονταν τον πολίτη, τα συνταγματικά δικαιώματά του και την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας. Αυτές οι κυβερνήσεις λοιπόν, όταν απεργούσαν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, εξυπηρετούσαν τους πολίτες, που ήθελαν να πάνε στη δουλειά τους, στον γιατρό ή για ψώνια, βγάζοντας στους δρόμους στρατιωτικά λεωφορεία και φορτηγά και ιδιωτικά πούλμαν. Τα τελευταία τριάντα χρόνια όμως, αυτή η λύση απαγορεύεται στη μεταπολιτευτική σοβιετική Ελλάδα, από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ! Κι όμως, πρόσφατα συνελήφθησαν (2.10.11) περισσότεροι από 700 διαδηλωτές διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική κρίση, καθώς είχαν αποκλείσει τη γέφυρα του Ρουφ χωρίς άδεια. Όχι, βέβαια! Αυτά δεν γίνονται στη Ελλάδα! Στις Η.Π.Α. έγινε, στη γέφυρα του Μπρούκλιν.

– Που είσαστε;
Πού είσαι; Πού είσαστε;
Σας ψάχνει εναγωνίως το 70% του ελληνικού λαού -που παράλληλα απορρίπτει με το συντριπτικό ποσοστό 90% ΠΑΣΟΚ και ΝΔ- για να σας δώσει την εμπιστοσύνη του! (Έρευνα Public Issue – 6.10.11). Ψάχνει εσάς, τους νέους, άφθαρτους, ικανούς και έντιμους ανθρώπους, που θα μας βγάλετε από τον λάκκο με τα φίδια. Το ξέρουμε ότι υπάρχετε. Πού είσαστε κρυμμένοι; Βγείτε γρήγορα στο φως, πριν να είναι πολύ αργά!

– Κοινωνικός αυτοματισμός
Οργίζομαι, όταν ακούω
την εκπορευόμενη από την υποκριτική «πολιτική ορθότητα» καταγγελία/απειλή για την επέλευση «κοινωνικού αυτοματισμού», ως αποτέλεσμα της ενοχοποίησης συγκεκριμένων επαγγελμάτων και τάξεων για όσες ανοίκειες, αντικοινωνικές ή και ποινικώς ελεγχόμενες συμπεριφορές τους. Τώρα θα «αντιπαθήσει» ο λαός τους ταξιτζήδες, τους φορτηγατζήδες και τους δημόσιους υπαλλήλους; Χρόνια τώρα νιώθει στο πετσί του τον ατομικισμό τους κι αν είχε γίνει μια έρευνα κοινής γνώμης, πριν από την κρίση, τα αισθήματά της απέναντί τους δεν θα ήταν καθόλου καλύτερα από τώρα! Μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι ολόκληρος ο ιδιωτικός τομέας -επιχειρήσεις κι εργαζόμενοι- οδηγούνται συνέχεια στο θυσιαστήριο/σφαγείο, για να τραφεί με τη σάρκα και το αίμα τους το αχόρταγο τέρας του κρατικού μηχανισμού και των οργανωμένων «λαϊκών» τάχα συμφερόντων;

– Το δημοψήφισμα
Πέφτει, που λέτε, μια επιδημία
στην πατρίδα μας κι αρχίζει να θερίζει κατά χιλιάδες. Αμέσως τότε, Υπουργός Υγείας και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, που δεν μπορούσαν να βρουν αποτελεσματικό αντίδοτο κι είχαν χάσει εντελώς τον έλεγχο, πήραν μια σωτήρια απόφαση: προκήρυξαν δημοψήφισμα, με τρία διαφορετικά φάρμακα αντιμετώπισης της επιδημίας, ώστε να διαλέξει ο λαός δημοκρατικά το καλύτερο! Ακριβώς με αυτήν τη λογική ο κ. Χ. Καστανίδης ανήγγειλε δημοψήφισμα (4.10.11), για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης! Και τα κεραμίδια είναι ακόμη στη θέση τους!

Αυτά τα σχόλια γράφηκαν την 8η Οκτωβρίου 2011