Στις κτηριακές εγκαταστάσεις και τα καταστήματα του ομίλου

Η Cosmote παίρνει θέση στην παγκόσμια κινητοποίηση για τον περιορισμό των πλαστικών αποβλήτων, λαμβάνοντας μέτρα για τη μείωση της χρήσης των πλαστικών μίας χρήσης σε κτηριακές εγκαταστάσεις και καταστήματα.

Στόχοι της πρωτοβουλίας, είναι να καταργηθεί η χρήση των πλαστικών ποτηριών μιας χρήσης στα κυλικεία και εστιατόρια των κτηριακών εγκαταστάσεων του ομίλου ΟΤΕ, έως το τέλος του 2019, η μείωση κατά 50% το 2019 και κατά 75% το 2020 της χρήσης πλαστικών μπουκαλιών μίας χρήσης, η αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας με χάρτινη στα καταστήματα Cosmotε και Γερμανός σε όλη την Ελλάδα, καθώς και η ευαισθητοποίηση όλων των εργαζομένων του ομίλου, μέσα από ενημερωτικές δράσεις, για τη μείωση της χρήσης του πλαστικού στην καθημερινότητά τους, αλλά και τη σωστή ανακύκλωση.

Με τον τρόπο αυτό, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του ομίλου θα μειωθεί κατά 500.000 πλαστικά μπουκάλια, 1.200.000 πλαστικά ποτήρια και 1.500.000 πλαστικές σακούλες τον χρόνο. «Ο πλανήτης δεν μπορεί να περιμένει. Είναι ευθύνη όλων μας να βρούμε τρόπους ώστε να καλύπτουμε τις ανάγκες μας με πιο βιώσιμο τρόπο», ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ.