Το TikTok προχωρά στο λανσάρισμα μιας σειράς features, που θα βοηθήσουν στους χρήστες της πλατφόρμας που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας ή εμφανίζουν τάσεις αυτοκτονίας. Τα features αυτά περιλαμβάνουν οδηγούς ευημερίας και υποστήριξη για άτομα που έρχονται αντιμέτωπα με διατροφικές διαταραχές.

Αναπτύχθηκε επίσης μια λειτουργία η οποία θα κατευθύνει τα άτομα που έχουν κάνει αναζήτηση με τον όρο «αυτοκτονία», σε τοπικούς φορείς που μπορούν να τους προσφέρουν βοήθεια. Τα νέα features του TikTok θα είναι παγκοσμίως διαθέσιμα τους επόμενους μήνες. Το TikTok προχώρησε σε αυτήν την κίνηση, τη στιγμή που το Instagram υπόκειται σε έλεγχο για τον αντίκτυπο που έχει η χρήση της στην ευημερία των χρηστών.

Η ανακοίνωση του TikTok ακολούθησε σχετικό δημοσίευμα της The Wall Street, σύμφωνα με το οποίο το Instagram έχει διαπιστώσει επανειλημμένα ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η πλατφόρμα του μπορεί να είναι επιβλαβής για την ψυχική υγεία των εφήβων χρηστών του. Σύμφωνα με την αναφορά, η εταιρεία μελετά εδώ και δύο χρόνια τον αντίκτυπο της εφαρμογής στην ψυχική ευημερία των νεότερων χρηστών της. (Πηγή: BBC.com)