Στη σημερινή συγκυρία, η τεχνολογία συνεισφέρει… αλλά και παράλληλα μεταμορφώνει την εμπειρία του καταναλωτή. Η σύγχρονη τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο που αλληλεπιδρούν οι εταιρείες με τους πελάτες και το μέλλον της εξυπηρέτησης θα διαμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό από την εξέλιξη της τεχνολογίας και παράλληλα από την ικανότητα και ετοιμότητα της εκάστοτε μάρκας να την αξιοποιήσει με τον βέλτιστο τρόπο. Τα brands είναι απαραίτητο να επενδύουν στις νέες τεχνολογίες, στην αποτελεσματική διαχείριση δεδομένων, στις διαδικασίες αναλυτικής βελτίωσης και στις δυνατότητες αυτοματοποιημένων αποφάσεων. Chat Bots, φωνητικοί βοηθοί ΑΙ, επαυξημένη & εικονική πραγματικότητα, big data, customization είναι κάποιες από τις τεχνολογικές εφαρμογές που αλλάζουν τον διάλογό μας με τον καταναλωτή.

Μια χαμένη ευκαιρία ήταν… και θα είναι ένα καλό μάθημα. Αρκεί να κάνεις ένα βήμα πίσω και να αναρωτηθείς τι θα μπορούσες να είχες κάνει καλύτερα, ώστε να αξιοποιήσεις την ευκαιρία της μάθησης και της εμπειρίας.

Αν οι marketers θέλουν να είναι καινοτόμοι, πρέπει πλέον να… προσαρμόζονται αλλά και να ηγούνται των δύο πτυχών της καινοτομίας: του μετασχηματισμού και της βελτιστοποίησης. Σε αυτή τη συνθήκη δεν μπορεί να απουσιάζει ο πειραματισμός.

Η επικοινωνία μπορεί να ξεπεράσει το gender stereotyping, εάν… όλα τα brands, αφενός συνειδητοποιήσουν την ευθύνη που έχουν για την αναπαραγωγή αντιλήψεων που κρατούν γυναίκες αλλά και άντρες πίσω, και αφετέρου αντιληφθούν τη μεγάλη δύναμη που έχουν στη διαμόρφωση μιας καινούριας κοινωνικής νόρμας.

Οι δεξιότητες που πρέπει να έχει ο επαγγελματίας του αύριο είναι… ευελιξία, συναισθηματική νοημοσύνη, αντίληψη των δυνατοτήτων της τεχνολογίας, ηθική, θάρρος και δημιουργική σκέψη.
Μια δουλειά που ζήλεψα είναι… η καμπάνια «Stevanage Challenge» της Burger King. Η έμπρακτη απόδειξη της δημιουργικότητας, της έξυπνης χορηγίας, της σωστής στόχευσης και της αποτελεσματικής χρήσης νέων Μέσων. Ένας μεταμοντέρνος δούρειος ίππος που έβαλε με τον πιο έξυπνο τρόπο τη μάρκα μέσα στο FIFA gaming, εξασφαλίζοντάς της μια τεράστια προβολή. Αλήθεια τη ζήλεψα!