Εντός των επόμενων δεκαπέντε ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση της νέας διοίκησης της ΕΡΤ με Πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Ζούλα και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Γιώργο Γαμπρίτσο.

Στόχος είναι να προκύψει πλήρης σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου, πριν τα δύο στελέχη περάσουν από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Προ ημερών, προκηρύχθηκαν δύο θέσεις μελών για το ΔΣ που θα αντικαταστήσουν τον Λευτέρη Αρβανίτη (αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος) και την Κατερίνα Τσατσαρώνη, και στη συνέχεια δόθηκε παράταση στην προθεσμία που έληξε την Πέμπτη. Οι αιτήσεις τώρα εξετάζονται για να γίνει η τελική επιλογή.

Κατά την ακρόαση των Ζούλα-Γαμπρίτσου από την Επιτροπή της Βουλής, ο αρμόδιος Υπουργός Στέλιος Πέτσας θα καταθέσει εισηγητική έκθεση για το σύνολο των θέσεων που έχουν προκηρυχθεί (σύνολο 4). Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που ξεκινά το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, η ΕΡΤ θα εκπροσωπηθεί από την απερχόμενη διοίκηση με Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Γιάννη Δρόσο, ο οποίος θα εγκαινιάσει το περίπτερο της δημόσιας τηλεόρασης.