Το ενδεχόμενο απαγόρευσης κάθε πολιτικής διαφήμισης σε όλες τις πλατφόρμες της, συμπεριλαμβανομένων των Facebook και Instagram, στην Ευρώπη εξετάζει η Meta, λόγω ανησυχιών ότι δεν θα μπορεί να συμμορφωθεί με την επικείμενη ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με τις καμπάνιες.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, τεχνολογικοί όμιλοι, όπως Meta και Google, θα υποχρεούνται να μοιράζονται πληροφορίες σχετικά με πολιτικές καμπάνιες, μεταξύ των οποίων τους χρήστες που στοχεύουν, τον αριθμό των ατόμων που τις παρακολουθούν, ποιοι και πόσο πλήρωσαν για το περιεχόμενο. Ωστόσο, τα στελέχη της Meta ανησυχούν ότι ο ορισμός της πολιτικής διαφήμισης, με βάση τον νέο κανονισμό, διευρύνεται τόσο πολύ που θα ήταν απλούστερο να αρνηθούν συνολικά την πολιτική διαφήμιση στις πλατφόρμες της εταιρείας, αναφέρουν οι Financial Times.

Η εταιρεία υπονόησε ότι η πλειονότητα των χρηστών δεν ενδιαφέρεται ούτως ή άλλως για το πολιτικό περιεχόμενο αυτού του τύπου και τα έσοδα που δημιουργούνται από αυτό είναι ελάχιστα συγκριτικά με άλλες δραστηριότητές της. (Πηγή: Μarketingweek.com)