Σημαντικά ευρήματα για mobile internet και apps από έρευνα της Nokia

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία online ερευνών Poolpilots σε συνεργασία με τη MindTake την περίοδο Σεπτεμβρίου/Οκτωβρίου 2010. Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν από τον Greig Williams, Managing Director Nokia Alps & South East Europe, σε εκδήλωση με αφορμή την κυκλοφορία των νέων smartphones Nokia N8, Nokia C7 και Nokia E7.

Οι Έλληνες δείχνουν να έχουν εξοικειωθεί πλήρως με τη χρήση των smartphones. Πιο αναλυτικά, το 40% των Ελλήνων χρηστών internet, χρησιμοποιεί το κινητό του για να έχει πρόσβαση στο internet. Επιπλέον, όσον αφορά στα applications, η έρευνα δείχνει ότι οι περισσότεροι Έλληνες (38%) τα λαμβάνουν απευθείας από τους developers. Το κορυφαίο app store είναι το Ovi Store της Nokia (24%) και ακολουθούν τα App stores της Apple (19%), της Sony Ericsson (14%) και της Cosmote (10%).

Οι λόγοι για την αυξανόμενη χρήση των apps είναι η ταχύτητα που προσφέρουν πρόσβαση σε πληροφορίες, η διευκόλυνση στην πλοήγηση και η εύκολη πρόσβαση στις πληροφορίες και η υποστήριξη διαχείρισης των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης.