Το Athens ESG Forum, το καθιερωμένο συνέδριο της Boussias Events για τα κριτήρια ESG, διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στις 20 Ιουνίου (Sofitel Athens Airport) και προσεγγίζει ολιστικά το ζήτημα της μετάβασης σε ένα οικονομικό και επιχειρηματικό μοντέλο βασισμένο στις αρχές της βιωσιμότητας.

Μεταξύ των θεμάτων που θα αναλυθούν μέσω ομιλιών και πάνελ συζήτησης, είναι η κοινοτική οδηγία CSRD, τα οφέλη από την εφαρμογή πρακτικών βιωσιμότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η αντιμετώπιση του ρίσκου μετάβασης στο οικονομικό μοντέλο με κριτήρια βιωσιμότητας.

Στο Forum θα συμμετέχουν πέντε ESG experts παγκοσμίου φήμης και περισσότεροι από 30 ομιλητές. Μεταξύ αυτών, ο Sasja Beslik, ένας από τους πιο αναγνωρισμένους thought leaders στο sustainable finance και το impact investing, ο Josep Bohigas, ένας από τους κορυφαίους urban sustainability experts στον κόσμο και διευθυντής του agency που είναι υπεύθυνο για τον στρατηγικό σχεδιασμό στην Περιφέρεια της Βαρκελώνης, η Fatima Hadj, αναγνωρισμένη expert σε θέματα ESG και κλιματικής αλλαγής, Climate Investment Strategist στην HSBC AM και Πρόεδρος της επιτροπής του PRI για ESG κριτήρια σε δάνεια και δομημένα προϊόντα.

Επίσης, η Anais Labigne, η οποία είναι senior associate στη Sustainalytics, μέλος του επενδυτικού κολοσσού Morning Star, και ένας από τους πιο αξιόπιστους οργανισμούς αξιολόγησης βιωσιμότητας επιχειρήσεων με κριτήρια ESG στον κόσμο, και ο Dr. Karsten Machholz, αναγνωρισμένος ως ένας από τους 10 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στα θέματα sustainable procurement στον κόσμο.

Το 3o Athens ESG Forum διεξάγεται σε επιστημονική συνεργασία με το CSR Hellas και το υποστηρίζουν η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, η Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, ο ΣΕΒ, η ΕΣΕΕ, το EBEA, το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Κανονιστικής Συμμόρφωσης Ελλάδος (ΣΕΚΑΣΕ) και η ACFE Greece. Η EY Ελλάδος είναι ο μεγάλος χορηγός και η Tekmon χορηγός. Χορηγός επικοινωνίας είναι η Global Sustain. Πληροφορίες για το συνέδριο στο www.athens-esg-forum.gr.