Όπως ανέφερε και ο Μανόλης Παπαπολύζος, Πρόεδρος της ΕΔΕΕ, το 2014 η αγορά σημείωσε «συμπαθητική» ανάκαμψη και απέδειξε ότι απέκτησε την ωριμότητα να προχωρήσει παρακάτω, στην επόμενη ημέρα. Έστω κι αν τα εμπόδια δεν λείπουν, τα οποία θέτει βέβαια όχι μόνο η δύσκολη συγκυρία, αλλά κι αυτή η διαχρονική εμμονή της Πολιτείας να θέλει να επεμβαίνει στη λειτουργία της αγοράς, με νομοθετήματα που θεσπίζει μονομερώς, χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση με τους θεσμικούς φορείς.

Η φετινή διοργάνωση των Ermis Awards είχε φέτος και μια ιδιαιτερότητα, δεδομένου ότι σηματοδοτούσε την 25η διοργάνωση ενός θεσμού που ξεκίνησε το 1989, ως Φεστιβάλ Ελληνικής Διαφημιστικής Δημιουργίας, εμπνευσμένο από τον Γιάννη Ευσταθιάδη. Ο ίδιος έδωσε το παρόν στην τελετή απονομής και αναφέρθηκε στο ξεκίνημα του θεσμού, στις παλαιότερες απόπειρες να θεσπιστεί κάτι αντίστοιχο, αλλά και στην εξέλιξη που αυτός είχε τα τελευταία χρόνια. Και ήταν πραγματικά πολύ συγκινητικό να βλέπεις την τεράστια αίθουσα του Παλλάς κατάμεστη, ακόμα και με όρθιους, να ακούν με προσοχή τα όσα έλεγε ο Γιάννης Ευσταθιάδης, αλλά και ο Γιώργος Ντούσης, ο οποίος το 2002 μετεξέλιξε τον θεσμό σε Ermis Awards.

Και κάπου εκεί ήταν που συνειδητοποίησα ότι ο ίδιος έχω παρακολουθήσει χωρίς διακοπή, όλες τις τελετές απονομής, από το 1992 και μετά, χωρίς να λείψω από τη δημοσιογραφική κάλυψη ουδεμίας! Έχοντας λοιπόν την εμπειρία όλων των προηγούμενων, μπορούσα εύκολα να διαπιστώσω την εξέλιξη του θεσμού, αλλά και την μεγάλη βαρύτητα που έχει για τον κλάδο. Στο παρόν τεύχος μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό ρεπορτάζ της τελετής απονομής των Ermis Awards, με αναλυτικούς πίνακες, σχόλια και δηλώσεις των πρωταγωνιστών. Καλή χρονιά!