Εξασφάλισε τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Και στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα επενδύει ο ΑΝΤ1, εξασφαλίζοντας τα τηλεοπτικά δικαιώματα μιάς εκ των κορυφαίων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων.

Το Euro 2020 που θα διεξαχθεί από τις 12 Ιουνίου έως τις 12 Ιουλίου του 2020 σε 12 ευρωπαϊκές πόλεις θα μεταδοθεί αποκλειστικά από τον ΑΝΤ1, όπως ανακοίνωσε χθες ο Chief Content Officer, Τζώρτζης Ποφάντης στην επίσημη παρουσίαση προγράμματος του καναλιού. Είναι η πρώτη φορά που το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου δεν θα μεταδοθεί στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν, η UEFA πρότεινε αρχικά στη δημόσια τηλεόραση κόστος 8,5 εκατομμύρια ευρώ, πόσο που εκτιμήθηκε από τη διοίκηση της ΕΡΤ ως ιδιαίτερα υψηλό λόγω της μη συμμετοχής της Εθνικής Ελλάδος, ακολούθησε αντιπρόταση για 6 εκατομμύρια ευρώ, και τελικά τα δικαιώματα έκλεισαν στον ΑΝΤ1 που κατέθεσε την καλύτερη προσφορά.

Στο περιθώριο της χθεσινής παρουσίασης προγράμματος, υψηλόβαθμα στελέχη του σταθμού τόνισαν ότι το Euro 2020 θα αποτελέσει ένα ξεχωριστό εμπορικό πρότζεκτ που θα αρχίσει να «τρέχει» από τώρα, καθώς σε αντίθεση με την ΕΡΤ που δεν κατάφερε να ισοφαρίσει το κόστος δικαιωμάτων του Μουντιάλ 2018 με διαφημιστικά έσοδα, στον ΑΝΤ1 στόχος είναι όχι μόνο η κάλυψη του κόστους, αλλά και η κερδοφορία.